Οικονομία

Σκυλακάκης: Συμμετοχή της ΕΤΕπ με δάνεια 5 δισ. στο Σχέδιο Ανάκαμψης

Συνολικά επιδιώκεται η κινητοποίηση πόρων 60 δισ. ως το 2026, εκ των οποίων τα 30 δισ. θα προέλθουν μέσα από τα 12,7 δισ. ευρώ των δανείων

Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για να συμμετάσχει στο ελληνικό Ταμείο Ανάκαμψης με… πενταπλάσια δάνεια από όσα θα διαθέσει για την Ιταλία, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως δήλωσε ο κ.Σκυλακάκης, χθες το ΔΣ της ΕΤΕπ ενέκρινε «τη συνεργασία μας για ποσό δανείων μέχρι 5 δισ. ευρώ» ενώ η ανάλογη συμφωνία με την Ιταλία προβλέπει δάνεια 1 δις ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ.Σκυλακάκης, διασφαλίζεται η μόχλευση των 5 δις ευρώ από την ΕΤΕπ στο πλαίσιο της διανομής των δανείων του Σχεδίου Ακάκαμψης. Συνολικά επιδιώκεται η κινητοποίηση πόρων 60 δισ. ως το 2026, εκ των οποίων τα 30 δισ. θα προέλθουν μέσα από τα 12,7 δισ. ευρώ των δανείων.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται αντίστοιχη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης (EBRD), ενώ θα «τρέξει» και η πρόσκληση για να συμμετάσχουν και οι εγχώριες εμπορικές τράπεζες σε ανάλογες κινήσεις.

Για την ανακοίνωση των 16 παρεμβάσεων που θα ενταχθούν στο Σχέδιο Ανάκαμψης ως το 2ο πακέτο προς έγκριση έργων, πηγές του υπ.Οικονομικών ανέφεραν πως θα λάβει χώρα έως τη Δευτέρα.Δημοφιλέστερα


To Top