Οικονομία

Στουρνάρας: Ανάπτυξη πάνω από 6% το 2021 – Θα συνεχιστεί η στήριξη από την ΕΚΤ

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εκτίμησε στο Politico ότι στα τέλη του έτους θα έχουμε υψηλότερο ΑΕΠ σε σύγκριση με το προ πανδημίας επίπεδα – Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και τα επόμενα χρόνια

Την πεποίθηση ότι η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να επιστρέψει φέτος στα προ πανδημίας επίπεδα εκφράζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Politico.

Ο επικεφαλής της ΤτΕ εκτιμά ότι «η ισχυρή ανάκαμψη, σε συνδυασμό με τη δέσμευση της Αθήνας για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα ανοίξει τον δρόμο για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να συνεχίσει να αγοράζει ελληνικό χρέος στο πλαίσιο των αγορών περιουσιακών στοιχείων της ακόμη και μετά τη λήξη του προγράμματος Αγορών Έκτακτης Ανάγκης από την Πανδημία ή PEPP».

Οι δηλώσεις του έρχονται λίγο μετά την αναθεώρηση επί τα βελτίω των προβλέψεων της κυβέρνησης για την ανάπτυξη το 2021 – από 3,6% σε 5,9%, σημειώνει το Politico.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, εμφανίζεται ακόμα πιο αισιόδοξος, αναφέροντας ότι έρχεται σύντομα «ακόμη υψηλότερη» πρόβλεψη από την κεντρική τράπεζα. «Αναμένω ότι η πρόβλεψή μας θα είναι υψηλότερη από 6%», είπε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

«Στα τέλη του 2021 πιθανότατα θα έχουμε υψηλότερο ΑΕΠ σε σύγκριση με το προ πανδημίας επίπεδα», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της ΤτΕ εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η χώρα θα διατηρήσει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης στο μέλλον, περίπου «3,5 % κατά μέσο όρο για τα επόμενα 10 χρόνια».

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top