Διεθνή

Φρανσουά Ολάντ: Ο Μακρόν είναι σαν βάτραχος στα νούφαρα

Στο βιβλίο του υπό τον τίτλο «Affronter» ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας εκφράζεται για τον διάδοχό του με ιδιαίτερα δυσμενείς χαρακτηρισμούς – Στηρίζει τη Σοσιαλίστρια Αν Ινταλγκό για τη γαλλική προεδρία

Δριμύτατα επικρίνει τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο προκάτοχός του Φρανσουά Ολάντ, μέσα από τις σελίδες του νέου βιβλίου του, υπό τον τίτλο: «Affronter», που κυκλοφορεί σήμερα από τις εκδόσεις «Stock».

«Στο βιβλίο αυτό, πριν από μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση , θέλω να προειδοποιήσω τους Γάλλους για τη μεγάλη μετάλλαξη που θα αλλάξει τη ζωή μας», γράφει ο Φρανσουά Ολάντ μέσω Twitter για να προωθήσει το συγγραφικό του έργο.

«Αναταραχές και διχασμοί που υπονομεύουν το Έθνος με την προεδρική εκστρατεία για τις εκλογές του 2022 να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», προσθέτει.

«Ταξιδιώτης χωρίς πυξίδα» ο Μακρόν

Κατηγορώντας τον Εμανουέλ Μακρόν για «έλλειψη συνέπειας» και συνεχείς «κωλοτούμπες» σε βασικά θέματα όπως η οικολογία και η ασφάλεια, ο Ολάντ έδωσε το προεκλογικό του στίγμα, ενόψει των εκλογών του 2022.

Για τον Ολάντ, ο Μακρόν, ένας «ταξιδιώτης χωρίς πυξίδα», έδειξε «απουσία δόγματος» από την έναρξη της πενταετούς θητείας του και, αντί να συμφιλιώσει τους Γάλλους, έχει συγκεντρώσει την εξουσία, έχει παραμελήσει το γαλλικό κοινοβούλιο και τους κοινωνικούς εταίρους. Ο Μακρόν πηγαίνει από το ένα θέμα στο άλλο, όπως «ο βάτραχος στα νούφαρα», όπως γράφει ο πρώην ένοικος των Ηλυσίων.

Ο πρώην αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος έσπευσε να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στην εκπρόσωπο των Σοσιαλιστών που διεκδικεί την γαλλική προεδρία και νυν δήμαρχο των Παρισίων, Αν Ινταλγκό. Επιπλέον, δεν παρέλειψε να αποδώσει ευθύνες στην Αριστερά και τις «λιλιπούτειες» υποψηφιότητές της.

Όσο για τον… διάττοντα αστέρα των δημοσκοπήσεων, Ερίκ Ζεμούρ, ο Φρανσουά Ολάντ μιλάει απαξιωτικά.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι, ο ακροδεξιός πρώην δημοσιογράφος της εφημερίδας «Le Figaro» δεν έχει καμία σχέση με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως θα ήθελε, ακόμη και σε μικρογραφία…Δημοφιλέστερα

To Top