Πολιτική

Γεωργιάδης προς ΣΥΡΙΖΑ: Ηττηθήκατε ιδεολογικά -Δεν σοβαρεύεστε και στα υπόλοιπα θέματα να κάνουμε κανονικό διάλογο;

Παραδέχθηκε ότι επι ΣΥΡΙΖΑ «σταθεροποιήθηκαν τα δημόσια οικονομικά και δημιουργήθηκε το μαξιλάρι 

Σύγκρουση για την ιδεολογική υπεροχή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν στην Βουλή οι Άδωνης Γεωργιάδης και Αλέξης Χαρίτσης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισήμανε την μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ από παλαιότερες κεντρικές πολιτικές θέσεις για να σχολιάσει «Ηττηθήκατε στον αντιαμερικανισμό, στις ιδιωτικοποιήσεις και στο αντιμνημόνιο. Δεν σοβαρεύεστε και στα υπόλοιπα θέματα να μπορούμε να κάνουμε κανονικό διάλογο;».

Ο Άδωνης Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι επι ΣΥΡΙΖΑ «σταθεροποιήθηκαν τα δημόσια οικονομικά και δημιουργήθηκε το μαξιλάρι ενώ η χώρα δανείστηκε με σχετικά χαμηλά επιτόκια 3,5%» για να προσθέσει «πως το κατάφερε όμως αυτό; Με το μνημόνιο. Αυτό για το ποίο έστηναν κρεμάλες στο Σύνταγμα με τους αγανακτισμένους. Αρα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μας διαφημίζει τα πολιτικά επιτεύγματά του επι μνημονίου και παράλληλα καταγγέλλει το μνημόνιο. Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία».

Ο υπουργός σχολίασε και πρόσφατη ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κάνει λόγο για αύξηση των επενδύσεων την περίοδο 2018-2019 λέγοντας «Ας πάμε στο 2018. Αναζητώ να δω τις πηγές των επενδύσεων για τις οποίες μίλησε ο ΣΥΡΙΖΑ και τι βλέπω; Τα 1,4 δις ευρώ από την πληρωμή της Fraport. Θυμάστε όταν η κυβέρνηση Σαμαρά έφερνε την σχετική σύμβαση τι λέγατε; Ο Πολάκης έλεγε ότι θα ξαπλώσει στο αεροδρόμιο Χανίων για να μην το πάρουν οι Γερμανοί. Πουλήσατε στο λαό απίστευτα παραμύθια. Οι αντιδράσεις, οι αγανακτισμένοι κλπ δυσκόλεψαν τις τότε κυβερνήσεις να βγάλουν την χώρα από την κρίση. Ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη αλλά αν δεν ανακόπτατε την πορεία του θα μας είχε βάλει σε ρυθμούς ανάπτυξης. Ρίξατε την κυβέρνηση με την διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας. Γίνατε εσείς κυβέρνηση, κάνατε υπερήφανη διαπραγμάτευση και φέρατε το κλείσιμο των τραπεζών. Και από τον Σεπτέμβριο του 2015 γίνατε οι μνημονιακότεροι όλων. Όπως είπε και ο Σόιμπλε γίνατε οι πιο μνημονιακοί. Και φτάσατε στις αγορές και όσα είπατε κ. Χαρίτση. Πότε; Μετά την απόλυτη ήττα των ιδεών σας και την απόλυτη νίκη των ιδεών μας». Μάλιστα, για να υποστηρίξει την επιχειρηματολογία για την ιδεολογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε και την παραχώρηση του λιμένα Πειραιά στην Cosco αλλά και την παραχώρηση του Ελληνικού. «Την ημέρα που η κυβέρνηση Καραμανλή θα υπέγραφε την σύμβαση, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν κατέβει στο λιμάνι για διαδηλώσεις. Επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Δρίτσας. Εμείς στην Cosco δώσαμε μόνο την προβλήτα 7 αν και η Κινέζοι ήθελαν όλο το λιμάνι. Ποια κυβέρνηση έδωσε όλο λιμάνι; Ο ΣΥΡΙΖΑ με αρμόδιο υπουργό τον Δρίτσα. Αυτός πούλησε όλο το λιμάνι στους Κινέζους. Πάμε και στο Ελληνικό. Νοέμβριος 2014 όταν υπέγραφε ο Σαμαράς τη σύμβαση εσείς είχατε δηλώσει ανένδοτο. Ο άλλος έκανε απεργία πείνας . Τον προηγούμενο δήμαρχος τον είχατε βάλει να δεθεί με αλυσίδες και έκλεγε. Τώρα βάλατε μυαλό και ψηφίσατε το Ελληνικό. Γιατί; Γιατί μέσα σας ξέρετε ότι οι ιδέες σας ηττήθηκαν από τις δικές μας ιδέες. Το αποκορύφωμα; Βγήκε ο κ. Πάιατ χθες και είπε ότι μείνει έκπληκτος που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την συμφωνία καθώς αυτή ξεκίνησε επι ΣΥΡΙΖΑ».

Απαντώντας ο κ. Χαρίτσης είπε «έχετε αντιληφθεί πόσο έχει μετατοπιστεί η δημόσια συζήτηση από τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες; Η συζήτηση είναι για ένα νέο σύγχρονο κράτος με όρους προστασίας όλων και όχι για την προστασία λίγων μεγάλων συμφερόντων. Αυτές οι ιδέες είναι που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι η ΝΔ της νεοφιλελεύθερης αντίληψης. Οι ιδέες της ΝΔ έχουν ηττηθεί και είναι οι ίδέες που μας έφεραν σε αδιέξοδα. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα των ιδεών γιατί το μέλλον της κοινωνίας, οικονομίας δεν μπορεί να είναι μέλλον της ζούγκλας και του αχαλίνωτου κερδοσκοπικού καπιταλισμού. Πρέπει να είναι συμπεριληπτικό το μέλλον και αυτό διασφαλίζεται με τις ιδέες μας και όχι της ΝΔ».Δημοφιλέστερα

To Top