Οικονομία

H Tesla ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία το 1 τρισ. δολάρια

Η Tesla έχει τριπλάσια και πλέον κεφαλαιοποίηση από την Toyota, τη δεύτερη πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία

Η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, του δισεκαομμυριούχου επιχειρηματία Έλον Μασκ, έγινε η έκτη εταιρεία στην ιστορία των ΗΠΑ με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η μετοχή έκλεισε τη Δευτέρα με άνοδο πάνω από 12% στα 1.025 δολάρια, ενισχυμένη από την είδηση ότι η Hertz παρήγγειλε 100.000 ηλεκτρικά οχήματα Tesla, στο πρώτο βήμα ενός φιλόδοξου σχεδίου για την ηλεκτροκίνηση του στόλου ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων της.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεμονωμένη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και αντιπροσωπεύει έσοδα περίπου 4,2 δισ. δολαρίων για την Tesla.

Το νέο έθεσε την Tesla λίγο πάνω από το όριο χρηματιστηριακής αξίας του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Η κεφαλαιοποίηση αυτή είναι μικρότερη από τη μισή της Apple, της πολυτιμότερης εταιρείας στον κόσμο με 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, και της δεύτερης Microsoft με 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Άλλα μέλη της «λέσχης» του τρισεκατομμυρίου δολαρίων περιλαμβάνουν την Alphabet, μητρική της Google, αξίας 1,8 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, και την Amazon, με 1,7 τρισεκατομμύριο δολάρια

Η Tesla έχει τριπλάσια και πλέον κεφαλαιοποίηση από την Toyota, τη δεύτερη πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία έχει κεφαλαιοποίηση περίπου 280 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μπορεί να υπερηφανεύεται για πωλήσεις και κέρδη που ξεπερνούν αυτά της Tesla.Δημοφιλέστερα

To Top