Διεθνή

Η πανδημία έφερε… baby boom στον Ζωολογικό Κήπο της Αβάνας

Στα νεογέννητα περιλαμβάνονται λεοπαρδάλεις, τίγρεις της Βεγγάλης, ζέβρες, καμηλοπαρδάλεις, αντιλόπες και βοοειδή –  Πού αποδίδουν οι ειδικοί τον σπάνιο κατακλυσμό γεννήσεων 

Οι φύλακες του Εθνικού Ζωολογικού Κήπου της Αβάνας αποκάλυψαν ότι, χάρη στη γαλήνη και την ησυχία που επικρατούσε λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, πολλά είδη εξωτικών και απειλούμενων ειδών βρήκαν την ευκαιρία για ένα ρομαντικό «ραντεβουδάκι», κάτι που οδήγησε σε έκρηξη γεννήσεων.

Στα νεογέννητα περιλαμβάνονται λεοπαρδάλεις, τίγρεις της Βεγγάλης, ζέβρες, καμηλοπαρδάλεις, αντιλόπες και βοοειδή. Οι ειδικοί αποδίδουν αυτόν τον σπάνιο κατακλυσμό γεννήσεων στο γεγονός ότι ο ζωολογικός κήπος ήταν κλειστός για πολλούς μήνες, όπως εξήγησε η κτηνίατρος Ρακέλ Ορτίς. «Μολονότι η πανδημία ήταν αρνητική για τους ανθρώπους, στην περίπτωση των ζώων ήταν επωφελής. Ιδιαίτερα στο δικό μας πάρκο, είχαμε περισσότερες από δέκα γεννήσεις ειδών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση», σημείωσε.

Η Ορτίς είπε ότι σε μια «κανονική» χρονιά, τα αδιάκριτα βλέμματα των επισκεπτών που συρρέουν για να δουν τα ζώα, οδηγούν σε μείωση της αναπαραγωγής τους.

Ο Εθνικός Ζωολογικός Κήπος είναι αγαπημένη ατραξιόν για τους Κουβανούς, καθώς διαθέτει 1.473 ζώα από περισσότερα από 120 είδη, όπως ελέφαντες και ρινόκερους. Εν μέσω της πανδημίας, η Κούβα έκλεισε τα σύνορά της για σχεδόν δύο χρόνια, αφού προηγουμένως επέβαλε αυστηρή καραντίνα στους κατοίκους για να περιορίσει την εξάπλωση της Covid-19.

«Καθώς δεν υπάρχει κοινό στις περιοχές όπου εκτίθενται, τα ζώα είναι πιο ήρεμα», είπε η Ορτίς.

Οι ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων κατά τη διάρκεια της πανδημίας έπληξαν και τον ζωολογικό κήπο. Άλλα η Ντέμπορα Μάσο, γιατρός αρμόδια για τα είδη της αφρικανικής σαβάνας, είπε ότι οι εργαζόμενοι αφιέρωσαν τον χρόνο που χρειαζόταν για να φροντίσουν τα ζώα.

Οι επισκέπτες μπορούν και πάλι να δουν από κοντά τα ζώα, μαζί με τα νεογέννητα μικρά τους, αφού ο Ζωολογικός Κήπος άνοιξε ξανά για το κοινό.Δημοφιλέστερα

To Top