Ελλάδα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Καταστράφηκε μέρος του νεκροταφείου στο Ληξούρι – Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι με τον δήμο

Το πέρασμα της κακοκαιρίας είχε ως αποτέλεσμα τάφοι και οστά να γίνουν ένα με τις λάσπες και το χώμα

Αγανακτισμένοι κάτοικοι του Ληξουρίου με τη δημοτική Αρχή καθώς η κακοκαιρία «Μπάλλος» κατέστρεψε μέρος του νεκροταφείο της πόλης με αποτέλεσμα τάφοι και οστά να γίνουν ένα με τις λάσπες και το χώμα.

Η αγανάκτηση των κατοίκων οφείλεται στο γεγονός ότι εδώ και ενάμιση χρόνο είχε εγκριθεί έργο ύψους 209 χιλιάδων ευρώ για την κατασκευή τοιχίου στην ανατολική πλευρά του νεκροταφείου όπου είχε καταστρέψει η κακοκαιρία «Ιανός».

Συγκεκριμένα στις 18 Δεκεμβρίου 2020 σε τηλεδιάσκεψη ο δήμαρχος Ληξουρίου κ Γιώργος Κατσιβέλης εισηγήθηκε την έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου:

«Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης Νεκροταφείου Ληξουρίου». Τότε ο κ. Κατσιβέλης είχε αναφέρει: «O Δήμος Ληξουρίου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας λόγω του μεσογειακού κυκλώνα Ιανού που έπληξε τον δήμο μας στις 18-19 Σεπτεμβρίου 2020 έως και 17 Μαρτίου 2021 σύμφωνα με την με Α.Π 6895/18-9-2020 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, – συντρέχει κατεπείγουσα ανάγκη για την αποκατάσταση των ζημιών και την άμεση επίτευξη ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας των δημοτών στο Δήμο Ληξουρίου που υπέστη μεγάλες ζημιές, – δεν είναι δυνατή η τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοικτές διαδικασίες δημοπράτησης καθώς απαιτείται στο αμέσως χρονικό διάστημα αποκατάσταση υπαρχόντων υποδομών. Με την συγκεκριμένη μελέτη προβλέπεται αποκατάσταση του τοιχίου αντιστήριξης στο νεκροταφείο Ληξουρίου , που μετά τον κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ» όπου λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή έχει επέλθει διάβρωση του εδάφους με αποτέλεσμα το τοιχίο που υπήρχε να έχει ανατραπεί και καταρρεύσει , στο ανατολικό όριο του Νεκροταφείου, έχοντας σαν αποτέλεσμα ήδη οι παρακείμενοι τάφοι να έχουν υποχωρήσει και οστά των νεκρών να ολισθαίνουν κατά μήκος της πλαγιάς».

Τον Ιούνιο του 2021 υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου το οποίο όμως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα η κακοκαιρία «Μπάλλος» να χτυπήσει την περιοχή και, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, να καταστραφούν αρκετοί τάφοι και οι συγγενείς των ανθρώπων που ήταν θαμμένοι εκεί να έχουν εξοργιστεί.

Δείτε τις φωτογραφίες:


IMG_1584


IMG_1586


IMG_1582


IMG_1580


IMG_1583


IMG_1578


IMG_1581


IMG_1574


IMG_1571


IMG_1568


IMG_1569


IMG_1565


IMG_1570


IMG_1563Δημοφιλέστερα

To Top