Οικονομία

Με οριακή πτώση «έκλεισαν» οι τρεις δείκτες της Wall Street

Η αγορά επηρεάστηκε μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ

Στα «κόκκινα», με οριακή πτώση, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής η Wall Street, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε μόλις 8 μονάδες για να κλείσει στις 34.746 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,2%. Ο Nasdaq υποχώρησε 0,5%. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο και οι τρεις δείκτες παρουσίασαν θετικό πρόσημο, με τον Dow Jones να καταγράφει άνοδο 1,2%, η δεύτερη καλύτερη εβδομάδα από τον Ιούνιο. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,8% η καλύτερη εβδομάδα από τον Αύγουστο. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο μόλις 0,1% από τη Δευτέρα.

Σε ανοδικό έδαφος έκλεισε ο ενεργειακός κλάδος. Η Exxon Mobil σημείωσε άνοδο 1,6%, η Chevron 2,3% και η ConocoPhillips 3,2%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Chevron (+2,3%) και IBM (+1,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Merck & Co (-1,5%) και Walgreens Boots (-1,2%).

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε θέσεις εργασίας με πολύ χαμηλότερο ρυθμό από τον αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο, δίνοντας μία απαισιόδοξη ένδειξη σε μία εποχή ανησυχιών για την πορεία της πανδημίας και τον επίμονο πληθωρισμό.

Οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά μόλις 194.000 έναντι πρόβλεψης για 500.000. Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,8%, έναντι εκτίμησης για 5,1%.

Πηγή: www.newmoney.grΔημοφιλέστερα

To Top