Ελλάδα

#MeToo: «Ψευδής και αντιφατική η καταγγελία» λέει ο δικηγόρος του ηθοποιού που διώκεται για βιασμό

Αιχμές για τα κίνητρα της γυναίκας που κατήγγειλε τον τρίτο ηθοποιό για βιασμό άφησε ο δικηγόρος του – Το αδίκημα φέρεται ότι έγινε το 2020 και ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην εισαγγελία από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Για «ψευδή, αντιφατική και αυτοαναιρούμενη» καταγγελία κάνει λόγο ο δικηγόρος του τρίτου ηθοποιού που κατηγορείται για βιασμό, Χάρης Αναγνωστόπουλος.

Μια ημέρα μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης από την εισαγγελία στον ηθοποιό, ο κ. Αναγνωστόπουλος σε δήλωσή του αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι η καταγγελία κατά του εντολέα του και η οποία οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, έγινε για λόγους δημοσιότητας και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών της γυναίκας που έκανε την καταγγελία.

Αναλυτικά, στη δήλωσή του ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρει:

«Δεν είναι σύμπτωση το ότι η υπόθεση αυτή στηρίζεται σε μια καταγγελία που χρονικά έπεται της ανάδειξης και της δράσης του κινήματος «metoo»και τον σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο που αυτό έπαιξε στην αποκάλυψη περιπτώσεων κατάχρησης εξουσίας σε εγκλήματα γενετήσιας ελευθέριας και άλλων.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι η συγκεκριμένη καταγγελία είναι απολύτως ψευδής, αντιφατική και αυτοαναιρούμενη από το ίδιο το περιεχόμενό της. Δυστυχώς όμως ανήκει σε εκείνες τις περιπτώσεις που ενώ απέχουν παρασάγγας από τον προστατευτικό πυρήνα του ανωτέρω κινήματος, επιχειρούν αθέμιτα να εκμεταλλευτούν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που αυτό δημιούργησε και να το εργαλειοποιήσουν, στοχεύοντας σε δημοσιότητά και άλλους ιδιοτελείς σκοπούς.

Εξ’ αφορμής μάλιστα τέτοιων κατασκευασμένων, ψευδών και εκ του πονηρού υποβαλλόμενων καταγγελιών, που εν τέλει υπονομεύουν και βλάπτουν το παραπάνω κίνημα και τα πραγματικά θύματα καταδικαστέων συμπεριφορών και εγκλημάτων, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλογιστούμε το μέγεθος της ζημίας που προκαλείται σε αυτόν που καταγγέλλεται άδικα και αναληθώς με τον τρόπο αυτόν. Γιατί οι τρομακτικές συνέπειες για την επαγγελματική, κοινωνική, προσωπική και οικονομική υπόσταση του αναληθώς καταγγελλόμενου, δυστυχώς επ’ ουδενί δεν αποκαθίστανται από τη μεταγενέστερη απαλλαγή του,ιδίως όταν επί μακρόν έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης ως θύτης και έχει υποστεί καίρια πλήγματα στην αξιοπρέπεια και στην ηθική του υπόσταση.»

Η δίωξη για βιασμό

Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη σε βάρος του ηθοποιού ασκήθηκε χθες από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κων. Σπυρόπουλο. Το αδίκημα του βιασμού που αποδόθηκε στον κατηγορούμενο φέρεται να τέλεσε το 2020. Έτσι, μετά την εξέλιξη αυτή, οι ηθοποιοί που διώκονται για βιασμό είναι τρεις, δεδομένου ότι για τέτοιου είδους κατηγορίες έχουν προφυλακιστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγναδης (σ.σ. μάλιστα ο τελευταίος διώκεται και για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος ανηλίκων). Επιπλέον, ένας ακόμη ηθοποιός είχε κατηγορηθεί για τέτοιας φύσεως αδικήματα, πλην όμως η σχετική δικογραφία τέθηκε στο αρχείο. Ο φάκελος της εν λόγω υπόθεσης διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας που προηγήθηκε ο εισαγγελέας κάλεσε τον ελεγχόμενο ηθοποιό σε ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ηθοποιός με τις εξηγήσεις που έδωσε στον εισαγγελέα αρνήθηκε την αποδιδόμενη σε αυτόν αξιόποινη πράξη. Φέρεται να υποστήριξε πως για ό,τι έγινε υπήρχε η συναίνεση της καταγγέλλουσας.Δημοφιλέστερα

To Top