Διεθνή

O Άλεκ Μπάλντουιν ρίχνει ευθύνη στον βοηθό σκηνοθέτη για ανεπαρκή έλεγχο όπλου

Σύμφωνα με τον γνωστό ηθοποιό, ο βοηθός σκηνοθέτη της ταινίας Rust δεν είχε προχωρήσει σε ολοκληρωμένο έλεγχο του όπλου που εκπυρσοκρότησε και σκότωσε τη 42χρονη κινηματογραφίστρια

Όσο περνούν οι μέρες και το μπαλάκι των ευθυνών κινείται με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα, τα σενάρια γύρω από την ακούσια εκτέλεση της 42χρονης κινηματογραφίστριας πληθύνονται. Ο Άλεκ Μπάλντουιν, μετά τα ξένα δημοσιεύματα που θέλουν τον βοηθό σκηνοθέτη της ταινίας Rust να έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για σειρά λαθών όσον αφορά στο πρωτόκολλο ασφαλείας για τα όπλα, εμφανίζεται να ρίχνει το βάρος στον Ντέιβ Χολς.

Ο Χολς ήταν εκείνος που έδωσε στον 63χρονο γνωστό ηθοποιό το γεμάτο όπλο.

Την Τετάρτη ο ηθοποιός έγραψε στο Twitter ότι ο βοηθός σκηνοθέτη θα έπρεπε να έχει ελέγξει εκτενώς το όπλο προτού το δώσει στον Μπάλντουιν για το γύρισμα της ταινίας στο Νέο Μεξικό.

Πάντως, δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αποδοθούν κατηγορίες στον Μπάλντουιν, ο οποίος τραυμάτισε τον σκηνοθέτη του «Rust» Τζόελ Σόουζα με τη σφαίρα που σκότωσε την Χαλίνα Χάτσινς .

«Κανείς δεν έχει αποκλειστεί από τις ευθύνες στη σκηνή», δήλωσε η εισαγγελέας σε συνέντευξη Τύπου.

Μετά την τοποθέτηση του πατέρα της 42χρονης ότι μέλη της παραγωγής φέρουν ευθύνη για το γεμάτο όπλο στο γύρισμα της ταινίας Rust, ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο βοηθός του σκηνοθέτη είχε κατηγορηθεί, στο παρελθόν, για σειρά λαθών όσον αφορά στο πρωτόκολλο ασφαλείας για τα όπλα.

Όπως αποκαλύπτεται παράλληλα από τα δημοσιεύματα, ο Ντέιβ Χολς είχε κάνει στο παρελθόν εργαζόμενους σε ταινία να αισθάνονται άβολα με τη στάση του.

Τα παράπονα σε βάρος του Χολς έγιναν από πυροτεχνουργό και συνεργάτιδά του, σε προηγούμενη παραγωγή, του 2019, τη Μάγκι Γκολ.

Σε σχόλιό της στο CNN, ισχυρίστηκε ότι ο Χολς αδιαφορούσε για το πρωτόκολλο ασφαλείας για τα όπλα όταν επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε σκηνή.

Παράλληλα, μέλος της ομάδας παραγωγής την είχε ενημερώσει να είναι προσεκτική με τον Χολς καθώς φέρεται να έφερνε σε δύσκολη θέση γυναίκες.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η συμπεριφορά του Χολς στο γύρισμα ενδεχόμενως να κόστισε τη ζωή της Χάτσινς, καθώς εκείνος ήταν ο άνθρωπος που έδωσε το όπλο στον Μπάλντουιν.

Όπως ορίζεται, για οποιοδήποτε όπλο χρησιμοποιείται σε πλατό, πραγματικό ή ψεύτικο, πρέπει να ενημερώνεται το καστ.

«Ο μόνος λόγος που η ομάδα ενημερώθηκε για την παρουσία του όπλου ήταν επειδή ζητήθηκε από τον Ντέιβ να το κάνει και να παρέχει καθημερινή ενημέρωση», δήλωσε η Γκολ, προσθέτοντας, ακόμη, ότι ο Χολς είχε δεχθεί επίπληξη επειδή αγνοούσε το πρωτόκολλο.

Λίγες ώρες μετά την τέλεση της ιδιωτικής κηδείας της κινηματογραφίστριας που πέθανε όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν, σε γύρισμα σκηνής της ταινίας Rust, ο πατέρας της Χαλίνα Χάτσινς τοποθετήθηκε για το τραγικό συμβάν. 

Όπως δήλωσε στη βρετανική Sun ο πατέρας της 42χρονης, «ο Μπάλντουιν δεν είναι υπεύθυνος για το τραγικό συμβάν». 

Ο Ανατόλι Αντρόσοβιτς επέρριψε ευθύνες στην ομάδα της ταινίας που έδωσε στον ηθοποιό το γεμάτο όπλο. 

Δεν έχει καταστεί σαφές γιατί το όπλο περιείχε πραγματικές σφαίρες. Ο υπεύθυνος για τα όπλα σε γυρίσματα ταινιών είναι γνωστός ως οπλουργός. Η οπλουργός για την ταινία «Rust», η Χάνα Γκουτιέρες είχε ρυθμίσει το όπλο και άλλα δύο, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση.

Πριν από το συμβάν της Πέμπτης, πολλά μέλη της ομάδας παραγωγής αυτής της χαμηλού προϋπολογισμού ταινίας αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι για κακές συνθήκες εργασίας, σύμφωνα με πολλά ειδησεογραφικά δίκτυα.Δημοφιλέστερα

To Top