Οικονομία

Ομόλογο Capital Products: Ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο

Έπειτα από την εντυπωσιακή υπερκάλυψη κατά 5,3 φορές της δημόσιας προσφοράς των ομολογιών

Ντεμπούτο πραγματοποιούν σήμερα οι ομολογίες που εξέδωσε η η CPLP Shipping Holdings, του ομίλου Μαρινάκη. Στο πλαίσιο της δημόσιας προσφοράς, η εταιρεία διάθεσε συνολικά 150.000 άυλες κοινές ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία €1.000 εκάστη, με αποτέλεσμα την άντληση κεφαλαίων ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Η ανταπόκριση του επενδυτικού κοινού ήταν ευρεία και συμμετείχαν 8.324 επενδυτές με αποτέλεσμα η Δημόσια Προσφορά να καλυφθεί 5,3 φορές, καθώς προσφέρθηκαν πάνω από 800 εκατ. ευρώ. Απόδοση και επιτόκιο διαμορφώθηκαν στο 2,65%.

Η εταιρεία θα διαθέσει το σύνολο των κεφαλαίων που άντλησε για να εντάξει τρία LNG Carriers στον στόλο της, στο πλαίσιο του στρατηγικού επενδυτικού πλάνου που υλοποιεί, ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Τα τρία υπερσύγχρονα LNG Carriers, χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων το καθένα κινούνται με καύσιμο το φυσικό αέριο το οποίο παράγει σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, σε σχέση με το πετρέλαιο, ενώ είναι και αποδοτικότερα ενεργειακά.

Η Capital Product Partners L.P. είναι εταιρεία του Ομίλου της οικογένειας Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος διαθέτει στόλο 108 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων 9 πλοίων LNG Carriers, 56 δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων και αργού πετρελαίου, 38 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 5 πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου.

Η διαπραγμάτευση των νέων ομολογιών ξεκινά σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 με τους επικεφαλής και στελέχη του ομίλου να κηρύσσουν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο. Ο κωδικός διαπραγμάτευσης των ομολογιών είναι με λατινική γραμματοσειρά “CPLPB1”. Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των ομολογιών της εταιρείας είναι 1.000 ευρώ ανά Ομολογία, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της.

Πηγή: newmoney.grΔημοφιλέστερα

To Top