Διεθνή

Παραλήρημα Γιαϊτζί: «Η Ελλάδα θα μας επιτεθεί, μόλις βρει αδύναμη την Τουρκία»

Ο εμπνευστής της θεωρίας της τουρκικής «γαλάζιας πατρίδας» με το φανατικό κοινό στην Τουρκία ζήτησε από την Άγκυρα να ενεργοποιηθούν άμεσα οι S-400, παρά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ

Πριν από μερικές μέρες ζητούσε από την τουρκική κυβέρνηση να είναι προσεχτική γιατί η Ελλάδα μπορεί να: «προχωρήσει σε μονομερή αύξηση των χωρικών της υδάτων στα 12 νμ». Σήμερα, στο ίδιο ακραίο και φιλοπολεμικό τόνο, μιλάει για «στρατιωτική επίθεση» της χώρας μας στην Τουρκία, όταν την θεωρήσει «αδύναμη».

Ο εθνικιστής… influencer Τζιχατ Γιαϊτζί, ναύαρχος εν αποστρατεία, «θεωρητικός» της «Γαλάζιας Πατρίδας» έχει φανατικό κοινό στην Τουρκία με τις ακραίες δηλώσεις και τοποθετήσεις του να μεταδίδονται στα τουρκικά ΜΜΕ, ακόμη και στα μετριοπαθή που στηρίζουν την αντιπολίτευση.

Στις τελευταίες του δηλώσεις ο Γιαϊτζί, προειδοποίησε πως η Ελλζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση να ενεργοποιηθούν άμεσα οι S-400, παρά τις αντιδράσεις των ΗΠΑάδα, που όπως ανέφερε έχει συνάψει αμυντικές συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων με τις ΗΠΑ και την Γαλλία, θα επιτεθεί στην Τουρκία, σε κάποια «αδύναμη» στιγμή της. Μάλιστα , προκειμένου να διασφαλιστεί η άμυνα της χώρας. «Το σύστημα S-400 δεν είναι επιθετικό όπλο. Είναι αμυντικό όπλο. Δεν μπορούμε να χτυπήσουμε ούτε την Ελλάδα, ούτε την Δαμασκό. Πρόκειται για ένα σύστημα αεράμυνας» δήλωσε, υπενθυμίζοντας τους S-300 που κατέχει η Αθήνα.

Επαναλαμβάνοντας τις ακραίες θεωρίες του, ο τ. αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, και επικεφαλής του Κέντρου Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του ιδιωτικού πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ, υποστήριξε πως στόχος της Ελλάδας είναι η κατάκτηση της Κύπρου και της Κωνσταντινούπολης, με τη δημιουργία ενός κρατιδίου τύπου Βατικανού για το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Γιαϊτζί ζήτησε από το ΝΑΤΟ να πάρει θέση, στην αμυντική συνεργασία που προχώρησαν Ελλάδα και Γαλλία, που στόχο έχει -όπως υποστηρίζει- την Τουρκία, επίσης μέλος της Συμμαχίας.
Οι συχνές και εμπρηστικές δηλώσεις του Γιαϊτζί, είναι χαρακτηριστικό δείγμα του εκνευρισμού που επικρατεί στην Τουρκία, για τις συμμαχίες που αναπτύσσει η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς που έχει δρομολογήσει.Δημοφιλέστερα

To Top