Οικονομία

Πρόσβαση σε άμεση χρηματοδότηση με το ΕΘΝΙΚΗ 2.0

Στόχος είναι η εγκριτική διαδικασία να μην υπερβαίνει τους δύο μήνες για μεγάλα επενδυτικά έργα και τον ένα μήνα για μεσαία επιχειρηματικά σχέδια

Μια ιστορική ευκαιρία και ταυτόχρονα μια μεγάλη πρόκληση αποτελεί για τη χώρα μας η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που συστάθηκε για να οδηγήσει τις ευρωπαϊκές οικονομίες στην επόμενη μέρα μετά την κρίση COVID-19. Η Εθνική Τράπεζα απαντά σε αυτή την πρόκληση με το ΕΘΝΙΚΗ 2.0, ένα πλαίσιο υπηρεσιών που παρέχει ολοκληρωμένη στήριξη στις επιχειρήσεις ώστε να επωφεληθούν από τους πόρους του Ταμείου.

Ας δούμε όμως το μέγεθος της πρόκλησης. Οι διαθέσιμοι πόροι του Ταμείου για την Ελλάδα ανέρχονται σε €31 δισ. Αν σε αυτά προστεθεί και ο τραπεζικός δανεισμός, η μόχλευση για την οικονομία μπορεί να ξεπεράσει τα €50 δισ. Το ύψος των κονδυλίων, σε συνδυασμό με τον χρονικό ορίζοντα διάθεσής τους, καθιστά το πρόγραμμα μοναδικό στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, καθώς εκτιμάται ότι θα αυξήσει το μακροχρόνιο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας κατά τουλάχιστον 30%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.grΔημοφιλέστερα

To Top