Πολιτική

Αριστερή Πρωτοβουλία: Οργανώνεται ο χώρος αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Αριστερή Πρωτοβουλία πρωταγωνιστούν πρώην βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως Νίκος Χουντής, Δημήτρης Στρατούλης, Στάθης Λεουτσάκος και Κώστας Ήσυχος – Η συνέλευση θα γίνει στο ΣΕΦ το Σάββατο

Την πρώτη της ανοιχτή Συνέλευση, πραγματοποιεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου η Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης, με σκοπό το συντονισμό και τη συνεργασία δυνάμεων αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνέλευση γίνεται στο πλαίσιο αναζήτησης ενός κοινού πλαισίου για τις κοινωνικές κινητοποιήσεις και προοπτικά, ακόμα και την πολιτική έκφραση.

«Συνεχίζουμε το διάλογο. Εντείνουμε την κοινή δράση», είναι το κεντρικό σύνθημα της Αριστερής Πρωτοβουλίας, που συγκροτήθηκε τον Ιούλιο 2021 με τη συμμετοχή αγωνιστών της Αριστεράς, του εργατικού και λαϊκού κινήματος, της τέχνης, των γραμμάτων και του πολιτισμού, των κοινωνικών κινημάτων και της νεολαίας, έχοντας τη στήριξη πολιτικών οργανώσεων της Αριστεράς (Αναμέτρηση, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, Αριστερό Ρεύμα, ΔΕΑ, ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, Παρέμβαση, Συνάντηση, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων).

Σημειωτέον ότι στην Αριστερή Πρωτοβουλία πρωταγωνιστούν πρώην βουλευτές και στελέχη, όπως οι Νίκος Χουντής, Δημήτρης Στρατούλης, Στάθης Λεουτσάκος και Κώστας Ήσυχος, ο Θανάσης Σκαμνάκης, η Μάνια Παπαδημητρίου, πανεπιστημιακοί όπως ο Κώστας Λαπαβίτσας, Γιάννης Κουζής, νέοι και καταξιωμένοι επιστήμονες, όπως η Μαριάννα Τσίχλη, ο Χρήστος Τουλιάτος, ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Δημήτρης Σαραφιανός, συνδικαλιστές, όπως η Γιώτα Σταθά, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης Χρήστος Κορτζίδης, δημοσιογράφοι όπως ο Άρης Χατζηστεφάνου, Δημήτρης Καλτσώνης και πολλοί άλλοι από τους χώρους των κοινωνικών κινημάτων – συνολικά 170 άνθρωποι υπέγραψαν τη διακήρυξη της Πρωτοβουλίας πριν λίγους μήνες.

Η συνέλευση του Σαββάτου, θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από τις 13.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Νέο Φάληρο και θα μεταδοθεί διαδικτυακά: μέσω του youtube 

και μέσω του facebook της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ.Δημοφιλέστερα

To Top