Οικονομία

Έκθεση Κομισιόν: «Ράλι» ανάπτυξης πάνω από 7%, ανησυχία για το χρέος, «αχίλλειος πτέρνα» ο τουρισμός

Θετική και η 12η Αξιολόγηση Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα – Μήνυμα από Βρυξέλλες για σύνεση στα μέτρα στήριξης και… γκρίνιες για την εξόφληση των κρατικών χρεών

Δυναμική μεταρρυθμίσεων και «ράλι» Ανάπτυξης πάνω και από 7% για το 2021, διαβλέπει για την ελληνική οικονομία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην Έκθεση της 12ης Αξιολόγησης που δημοσίευσε υπό καθεστώς αυστηρής εποπτείας της χώρας.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που πριν ένα μήνα δημοσίευσε το newmoney, παρά τη γενική πρόοδο που διαπιστώσουν ότι συντελέστηκε εν μέσω πανδημίας, οι επικεφαλής των θεσμών εμφανίζονται ανήσυχοι για τα σωρευμένα κρατικά χρέη σε ιδιώτες, αλλά και ιδιαίτερα δύσπιστοι πλέον σε υποσχέσεις για δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για αποπληρωμή των κρατικών χρεών στους ιδιώτες.

Οι «καυτές πατάτες» της 12ης Έκθεσης Αξιολόγησης είναι οι καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του κράτους σε ιδιώτες, τα κόκκινα δάνεια, το νέο πλαίσιο προστασίας των κατοικιών ευάλωτων δανειοληπτών και η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης. Ιδιαίτερα απασχολούν το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών, νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας και η ηλεκτρονική δίκη.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.grΔημοφιλέστερα

To Top