Πολιτική

Οικονόμου: Ο Τσίπρας, αγκαλιά με ΑΝΕΛ και Βαρουφάκη οδήγησε στο τρίτο Μνημόνιο χρεώνοντας 100 δισ. τους πολίτες

Συνεχίστηκε η κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα και μετά από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Βουλής σε επίπεδο αρχηγών με θέμα  την ακρίβεια

Σκληρή απάντηση στην ανάρτηση Τσίπρα μετά από την συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προφανώς ένιωσε την ανάγκη να επανέλθει, επειδή νιώθει ότι δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς κατά την διάρκεια της συζήτησης. 

Ο Οικονόμου επαναλαμβάνει ότι ήταν «ο κ. Τσίπρας αγκαλιά με τους ΑΝΕΛ και τον κ. Βαρουφάκη μας οδήγησε στο τρίτο, σκληρότερο και αχρείαστο μνημόνιο χρεώνοντας την πατρίδα και τους πολίτες 100 δισ. ευρώ». 

Η δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής: 

Ο κ. Τσίπρας με τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές του και την «προοδευτική» του διακυβέρνηση αγκαλιά με τους ΑΝΕΛ και τον κ. Βαρουφάκη μας οδήγησε στο τρίτο, σκληρότερο και αχρείαστο μνημόνιο χρεώνοντας την πατρίδα και τους πολίτες 100 δισ. ευρώ. Αυτά έκανε ως Πρωθυπουργός. Σήμερα, μιας και μιλάει για αρνητές της πραγματικότητας, είναι εκείνος που εξακολουθεί να κλείνει το μάτι στους αρνητές των εμβολίων αφού δεν αποδοκιμάζει δημόσια των πρώην Υπουργό του που αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι για μια ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας αισθάνεται την ανάγκη να επανέλθει μετά από μια κοινοβουλευτική αναμέτρηση με τον Πρωθυπουργό. Ενδεχομένως νιώθει ότι δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς στη συζήτηση. Ίσως γιατί όσο ισχυρίζεται με έπαρση ότι είναι ο αυριανός Πρωθυπουργός, αρνείται να συνειδητοποιήσει ότι μέχρι οι πολίτες να κληθούν να αποφασίσουν ξανά ο κ. Τσίπρας παραμένει ένας πλήρως αποτυχημένος πρώην Πρωθυπουργός.

Η ανάρτηση Τσίπρα έχει ως εξής: 

Μας κυβερνά ένας αρνητής της πραγματικότητας, της αλήθειας, της Ιστορίας
Η ανησυχία και η αγωνία μεγάλωσε ακούγοντας τη δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη. Μας είπε ότι είναι προσωρινή η κρίση της ακρίβειας. Στην τριτολογία του, μάλιστα, τόλμησε να πει «εσείς μας βάλατε στα μνημόνια»! Αντίστοιχα, πιστεύει ότι η ακρίβεια δεν πλήττει τους πολίτες και ότι η πανδημία δεν του ξέφυγε. Μας κυβερνά ένας αρνητής της πραγματικότητας, της αλήθειας, της Ιστορίας.
Και είναι ακόμη μεγαλύτερη η αγωνία μου όταν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2022, οι προβλεπόμενες δαπάνες για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, είναι μηδέν.
Αλήθεια, κ. Μητσοτάκη, οι καταναλωτές που πληρώνουν σήμερα τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, θα παίρνουν μέρισμα από τις μετοχές της ΔΕΗ και θα έχουν χρήματα για να μπορέσουν να τους πληρώσουν;
Και αφού τόσο πολύ ανεβαίνει τώρα η αξία των μετοχών της ΔΕΗ, γιατί πουλήσατε;
Γιατί εκχωρήσατε;
Γιατί δεν μπήκε το δημόσιο στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου;
Όσο στη διακυβέρνηση του τόπου παραμένει μια κυβέρνηση και ένας Πρωθυπουργός που είναι εγκλωβισμένοι στις ιδεολογικές εμμονές τους, που είναι εγκλωβισμένοι στις δεσμεύσεις τους με μεγάλα συμφέροντα, τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα στον τόπο.
Έχω ευθύνη κ. Μητσοτάκη, ως σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ως αυριανός Πρωθυπουργός, να είμαι εδώ, έχω ευθύνη όταν το δημόσιο χρήμα κατασπαλείται, όταν αφαιρείτε εργαλεία με τα οποία θα μπορέσουμε αύριο να ξαναστήσουμε στα πόδια της την οικονομία και την κοινωνία, έχω ευθύνη όταν προχωράτε σε εξοπλιστικά που αυξάνουν το κόστος κατά 1 δισ. ευρώ στην επόμενη 20ετία, έχω ευθύνη να είμαι εδώ και να σας καταγγέλλω στον ελληνικό λαό, που είναι ο τελικός κριτής.Δημοφιλέστερα

To Top