Ελλάδα

Σέρρες: Απάτη μέσω αγγελίας με λεία σχεδόν 20.000 ευρώ!

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών νεαρών

Άλλος ένας πολίτης έπεσε στην παγίδα των παραπλανητικών αγγελιών που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, αυτή τη φορά σε περιοχή των Σερρών. Όμως, η απάτη εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Ηράκλειας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών νεαρών Ελλήνων.

Οι δράστες, δύο άνδρες ηλικίας 19 και 28 χρόνων και μία 28χρονη, είχαν αναρτήσει αγγελία με την οποία διέθεταν προς πώληση διάφορα εργαλεία. Όταν το θύμα επικοινώνησε με έναν από τους άνδρες στις 6 Ιουλίου, εκείνος τον έπεισε να του δώσει τα στοιχεία των δύο τραπεζικών λογαριασμών του και μετέφερε από αυτούς συνολικά 19.700 ευρώ. Τα χρήματα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς στους λογαριασμούς των τριών νεαρών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Με πλαστό μήνυμα της πήραν πάνω από 2.000 ευρώ

Στην Πάτρα, μια γυναίκα δέχθηκε στο κινητό της SMS που υποτίθεται ότι είχε ως αποστολέα την τράπεζα όπου διατηρεί λογαριασμό και της ζητούσε να επιβεβαιώσει τα στοιχεία της. Η ανυποψίαστη γυναίκα καταχώρησε τους απόρρητους κωδικούς της και ο δράστης μετέφερε από τον λογαριασμό της σε άλλον το ποσό των 2.100 ευρώ. Το θύμα κατήγγειλε την απάτη στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών που διενεργούν προανάκριση και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος αγνώστων.Δημοφιλέστερα

To Top