Πολιτική

Τσίπρας: Επανακαταθέτουμε την τροπολογία για τη θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν πολιτικές αντιδικίες σε θέματα έμφυλης βίας 

Την πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επαναφέρει την τροπολογία της για την «γυναικοκτονία», την οποία είχε καταθέσει προ ημερών στη Βουλή, γνωστοποίησε στα κοινωνικά δίκτυα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, με φόντο το νέο περιστατικό στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε παράλληλα πως «δεν θα έπρεπε να χωρούν πολιτικές αντιδικίες όταν βιώνουμε με δραματικό τρόπο, καθημερινά πλέον, τα αποτελέσματα της έμφυλης βίας».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Πριν λίγες μέρες η ΝΔ απέρριψε την τροπολογία μας για τη θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία» με την υπεκφυγή πως θα σύστηνε νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την ενδοοικογενειακή βία.

Σήμερα μετράμε το 14ο θύμα γυναικοκτονίας μέσα σε ένα έτος. Δεν θα έπρεπε να χωρούν πολιτικές αντιδικίες όταν βιώνουμε με δραματικό τρόπο, καθημερινά πλέον, τα αποτελέσματα της έμφυλης βίας.

Για αυτό θα επανακαταθέσουμε την τροπολογία μας. Δεν αρκεί ο αποτροπιασμός και η οργή. Είναι η ώρα της δράσης, έχουμε ήδη αργήσει. Και η αναγνώριση της γυναικοκτονίας από την Πολιτεία οφείλει να είναι μόνο η αρχή, για την πάταξη της πατριαρχίας, του σεξισμού και όλων των γενεσιουργών αιτιών της έμφυλης βίας.

Περιμένω από τον κ. Μητσοτάκη να αναγνωρίσει το λάθος του και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».Δημοφιλέστερα

To Top