Διεθνή

Γερμανία – Σολτς: Ανακοίνωσε τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης από το SPD

Την Τετάρτη η Άνγκελα Μέρκελ δίνει τη σκυτάλη στο διάδοχό της, λέγοντας το μεγάλο «αντίο» – Υπουργός Υγείας ο Καρλ Λάουτερμπαχ ο οποίος διαδέχεται τoν Γενς Σπαν

Tους υπουργούς του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ανακοίνωσε σήμερα ο εν αναμονή Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ενώ μεθαύριο, η ομοσπονδιακή βουλή αναμένεται να του δώσει τις ευλογίες της για να διαδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ.

Υπουργός Υγείας αναλαμβάνει ο Καρλ Λάουτερμπαχ ο οποίος διαδέχεται τoν Γενς Σπαν, όπως δήλωσε ο Όλαφ Σολτς. Ο Λάουτερμπαχ δεν έχει κρύψει τους φόβους του για το νέο στέλεχος «Όμικρον» του κορωνοϊού επισημαίνοντας ότι «πρέπει να κερδίσουμε χρόνο». «Τίποτα δεν είναι χειρότερο από μια νέα παραλλαγή σε ένα τρέχον κύμα», είχε γράψει ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης στο Twitter.

Το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει η Νάνσι Φαέζερ. Η 51χρονη Σοσιαλδημοκράτισσα ήταν επικεφαλής του SPD στο κρατίδιο της Έσσης.

Το υπουργείο Άμυνας περνάει στα χέρια της Κριστίν Λάμπρεχτ. Η 56χρονη ήταν επικεφαλής του Υπουργείου Οικογενειακών Υποθέσεων και του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η Σβένια Σούλτσε αναλαμβάνει το υπουργείο Ανάπτυξης. Είχε διατελέσει υπουργός Περιβάλλοντος.

Στο υπουργείο Εργασίας παραμένει ο Ουμπέρτους Χάιλ, ο μοναδικός υπουργός της κυβέρνησης Μέρκελ που παραμένει στη νέα κυβέρνηση και το υπουργείο του.

Η Κλάρα Γκέιβιτς αναλαμβάνει το υπουργείο Υποδομών. Θεωρείται έμπιστη του Όλαφ Σολτς.

Ο Βόλφγκανγκ Σμιντ παίρνει τη σκυτάλη από τον Χριστιανοδημοκράτη Χέλγκε Μπράουνμ αναλαμβάνοντας επικεφαλής της Καγκελαρίας.Δημοφιλέστερα

To Top