Πολιτική

Κορωνοϊός – Γεωργιάδης: Έχουμε αποκλείσει το γενικό lockdown

 «Γνωρίζουμε τις παθογένειες του ΕΣΥ, δεν βλέπω καμία πολιτική σκοπιμότητα στην έκθεση» σχολίασε για την έκθεση των Τσιόδρα-Λύτρα – Τι είπε για την αύξηση των τιμών στο φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι – Προανήγγειλε ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες ενόψει των γιορτών

«Έχουμε αποκλείσει το γενικό lockdown», ξεκαθάρισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, εν όψει της εορταστικής περιόδου. Προανήγγειλε, ωστόσο, σχετικές ανακοινώσεις από τον αρμόδιο Υπουργό, οι οποίες αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε, παράλληλα, πως δεν έχει ζητήσει μείωση του ωραρίου ή της χωρητικότητας των κέντρων διασκέδασης κατά την εορταστική περίοδο, υπενθυμίζοντας ότι η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cgjyox074a1l-se)

Σε ό,τι αφορά στην ενεργειακή κρίση, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε πως έχει δαπανηθεί 1,1 δισ. ευρώ για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ τα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το 2022.

Ερωτηθείς γιατί δεν καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα, ο οποίος δημιουργήθηκε με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για το Κράτος και θα δημιουργηθεί έλλειμμα.

Επικαλούμενος τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, είπε πως για τον πληθωρισμό τον Νοέμβριο το μεγαλύτερο κομμάτι αφορούσε την ενέργεια, καθώς συμπαρασύρει και τις τιμές άλλων προϊόντων. Σημείωσε πως η αγορά στην Ελλάδα λειτουργεί ακόμα ανταγωνιστικά και οι τιμές διατηρούνται σε λογικά επίπεδα, με τη συνδρομή και των ελεγκτικών μηχανισμών.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cgjyk2wl3k89-se)

Ειδικότερα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, που υπολογίζεται ότι σε σύγκριση με πέρυσι θα είναι ακριβότερο κατά 15%, ο Υπουργός εξήγησε πως αυτό είναι λογικό, δεδομένου ότι την προηγούμενη χρονιά είχαμε αποπληθωρισμό λόγω της κλειστής οικονομίας.

Αναφερόμενος στη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, χωρίς να την υποβαθμίζει, όπως τόνισε, είπε πως «της έχουμε δώσει πολύ μεγάλη αξία». Γνωρίζουμε τις παθογένειες του ΕΣΥ, ανέφερε και υπογράμμισε ότι δεν βλέπει καμία πολιτική σκοπιμότητα στην έκθεση. «Είναι ένα επιστημονικό ζήτημα, τα ίδια προβλήματα συζητούν οι Υπουργοί Υγείας στις υπόλοιπες χώρες», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Δημοφιλέστερα

To Top