Οικονομία

Lloyd’s List Intelligence: Μειώθηκαν κατά 56% οι απώλειες πλοίων την τελευταία 10ετία

Τα πλοία γενικού φορτίου και τα επιβατηγά πλοία είχαν τον μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών – Κίνδυνοι από τον μετασχηματισμό της ναυτιλίας σε μια πιο πράσινη βιομηχανία – Τι αποτύπωσε έρευνα με νηογνώμονα DNV

Στη διάρκεια της χρονικής περιόδου 2012 έως το 2021 σημειώθηκε σημαντική πρόοδος προς την ασφαλέστερη ναυτιλία. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα της Lloyd’s List Intelligence και του νορβηγικού νηογνώμονα DNV.

Όπως σημειώνεται όμως, η απαλλαγή από τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και η ψηφιοποίηση συνεπάγονται μελλοντικούς κινδύνους που πρέπει να κατανοηθούν.

Το ιστορικό ασφάλειας της Ναυτιλίας έχει βελτιωθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία, με τις απώλειες πλοίων να μειώνονται κατά 56% μεταξύ 2012 και 2020. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αυξημένης ψηφιοποίησης, των σύγχρονων κανόνων ασφάλειας και της αυστηρότερης ρυθμιστικής εποπτείας, μεταξύ άλλων μέτρων.

Αυτή η θετική τάση σημειώθηκε ενώ ο παγκόσμιος στόλος πλοίων αυξήθηκε από 116.000 σε 130.000 πλοία 100 χωρητικότητας gross tonnage και άνω. Ωστόσο, ο μετασχηματισμός της ναυτιλίας έχει εισαγάγει νέους κινδύνους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που πρέπει να αξιολογηθούν και να κατανοηθούν πριν επιλυθούν.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.grΔημοφιλέστερα

To Top