Ελλάδα

«Άνοιξαν» 5.805 στόματα θυμάτων έμφυλης βίας στη γραμμή SOS 15900

Δείτε αναλυτικά στοιχεία για τις καταγγελίες που έγιναν από άνδρες και γυναίκες την περασμένη χρονιά

Τα τελευταία χρόνια η κοινωνία συγκλονίζεται όλο και περισσότερο με την αγριότητα περιστατικών έμφυλης βίας που καταγγέλλονται ή εξιχνιάζονται, αφού δυστυχώς πολλά καταλήγουν σε δολοφονίες. Η μόνη αχτίδα αισιοδοξίας σε αυτό το τραγικό ζήτημα είναι ότι πλέον υπάρχουν δομές οι οποίες δίνουν τη δύναμη σε ένα θυματοποιημενο άτομο να βρει το κουράγιο να καταγγείλει τα όσα συμβαίνουν σε κλειστές πόρτες.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η ΕΡΤ, πάνω από 5.800 θύματα έμφυλης βίας κατήγγειλαν ενδοοικογενειακή βια, σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό στη γραμμή SOS 15900 το 2021.

Πιο συγκεκριμένα, καταγγελίες για άνδρες δράστες έγιναν από 3.963 γυναίκες αλλά και από 795 ομόφυλούς τους. Όσον αφορά γυναίκες δράστιδες, έγιναν συνολικά 301 καταγγελίες από άλλες γυναίκες και 746 καταγγελίες από άνδρες.

Η κυρια Ειρήνη Κυριακή, επιστημονική επόπτρια δικτύου δομών της ΓΓΟΠΙΦ, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «από τις 6» της ΕΡΤ για τα περιστατικά κακοποιησης που αντιμετωπίζει το ΚΕΘΙ.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chb4dv036omx-st)
Στην Ελλάδα, μόλις εδώ και 2 χρόνια ξεκίνησαν να καταγράφονται τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας και η σχέση τους με τον κακοποιητή, αναφέρει το ρεπορτάζ του κρατικού καναλιού. Αξιοσημείωτο είναι πως και άνδρες καταγγέλλουν κακοποίηση, όμως η πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορά συνεχίζει να αφορά γυναίκες θύματα από άνδρες θύτες, αναφέρει το ρεπορτάζ του κρατικού καναλιού.

Δημοφιλέστερα

To Top