Διεθνή

Ιταλία: Άκαρπη και η τέταρτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου

Στις επόμενες ψηφοφορίες απαιτείται απλή πλειοψηφία 50% + 1 ψήφο – Αναζητείται συμβιβασμός μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων

Ατελέσφορη ήταν και η τέταρτη ψηφοφορία στη βουλή της Ιταλίας για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας. Συνολικά καταγράφηκαν 441 αποχές και 261 λευκές ψήφοι, όπως επέλεξαν τόσο η κεντροδεξιά όσο και η κεντροαριστερή συμμαχία.

Ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα έλαβε 166 ψήφους, ο δικαστικός Νίνο Ντι Ματέο 56, ο κεντροαριστερός κοινωνιολόγος Λουίτζι Μανκόνι 8, η υπουργός Δικαιοσύνης Μάρτα Καρτάμπια 6 και ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι 5.

Πάντως, οι προσπάθειες για να υπάρξει συμβιβασμός συνεχίζονται αδιάκοπα. Στο ίδιο πλαίσιο, αναμένεται να γίνει συνάντηση των αρχηγών των μεγαλύτερων πολιτικών δυνάμεων της χώρας, αλλά και σύσκεψη των κομμάτων της κεντροδεξιάς.

Οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να αποφασίσουν αν αύριο θα γίνουν δύο ψηφοφορίες και όχι μία, όπως μέχρι σήμερα. Από την τέταρτη, σημερινή ψηφοφορία, πάντως, για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας αρκεί η απλή πλειοψηφία, του 50% συν μια ψήφο των συμμετεχόντων στη διαδικασία.

Δημοφιλέστερα

To Top