Οικονομία

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Δοκιμασία για το ενεργειακό σύστημα η βαρυχειμωνιά

Όλες οι μονάδες σε αυξημένη επιφυλακή για την εκτίναξη της ζήτησης λόγω πολικών θερμοκρασιών – Αυξημένη η συμμετοχή των ΑΠΕ στο ηλεκτρικό σύστημα

Επί ποδός για να αντιμετωπιστεί το κύμα της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίς» που αναμένεται να πλήξει από σήμερα την Αττική βρίσκονται οι διαχειριστές του ηλεκτρικού συστήματος.

Η ζήτηση εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 8.700 MW χωρίς να αποκλείεται το επόμενο διήμερο που ο υδράργυρος λόγω του ψύχους θα υποχωρήσει και άλλo να προσεγγίσει τα 9.000 MW. Χθες το απόγευμα τις ώρες αιχμής (7.00 μμ) η ζήτηση έφτασε τα 8.730 MW.

Όλες οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ και των ιδιωτών είναι σε επιφυλακή παρά το γεγονός ότι με βάση τον προγραμματισμό, σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου εκτός συστήματος βρίσκεται ο Άγιος Δημήτριος 5 λόγω αποκατάστασης βλάβης στον μετασχηματιστή ισχύος με πρόβλεψη να μπορεί να ξαναμπεί στο σύστημα εντός της εβδομάδας. Εκτός είναι επίσης οι μονάδες Άγιος Δημήτριος 1 και Μεγαλόπολη 4, οι οποίες θα μπορέσουν να ενισχύσουν την ηλεκτροπαραγωγή εφόσον παραστεί ανάγκη.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top