Οικονομία

Ο Eλληνας των Gucci, Givenchy , Zara…

Gucci, Calvin Klein, Givenchy, Vera Wang, Οscar de la Renta, Ferragamo, Michael Kors αλλά και Ζara, πολλά από τα επιτυχημένα αρώματα που φοράμε είναι δικά του δημιουργήματα.

Ξεκίνησε την πορεία του φτιάχνοντας ένα από τα δημοφιλέστερα αποσμητικά της δεκαετίας του ’80, ενώ τώρα κάποια από τα best sellers αρώματα των παραπάνω οίκων αλλά και των Victoria’s Secret, Lancôme, Μoschino, Αramis, Yves Saint Laurent, Zegna, Mauboussin κ.λπ. είναι δικής του έμπνευσης. Είναι ένας από τους μόλις 150 αρωματοποιούς – υψηλής αρωματοποιίας- της υφηλίου και είναι Ελληνας.

Ο Ηλίας Ερμενίδης συγκαταλέγεται στους ελάχιστους επιτυχημένους δημιουργούς αρωμάτων στον κόσμο. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να εκτοξεύσει τους τζίρους ενός διάσημου οίκου, αποδεικνύοντας τη σύγχρονη αντίληψη ότι ο κόσμος ξοδεύει πολύ περισσότερα χρήματα για αρώματα, καλλυντικά και αξεσουάρ απ’ ό,τι για ρούχα. Το γραφείο του στο Παρίσι είναι διακοσμημένο με εκατοντάδες μπουκάλια των οποίων το περιεχόμενο εμπνεύστηκε οδηγώντας το κοινό σε καταναλωτική μανία.

Η λίστα των επιτυχιών του συμπεριλαμβάνει μια σειρά από αρώματα που σημείωσαν success stories. Aρώματα όπως αυτά που δημιούργησε για τη διάσημη Victoria’s Secret κατάφεραν να εθίσουν εκατομμύρια γυναίκες κυρίως στην Αμερική. Η πρώτη του επιτυχία έρχεται το 1990 και είναι το Byblos για τον ομώνυμο ιταλικό oίκο μόδας. Aκολούθησαν αρώματα για τους Moschino, Halston, καθώς και το «So de la Renta» του Oscar de la Renta και το «Givenchy pour Ηοmme». Tα αρώματα «Gucci by Gucci» και «Princess by Vera Wang» τον καθιερώνουν ως έναν από τους Τοp στον κλειστό και άκρως ανταγωνιστικό χώρο της τέχνης του. Ως μία από τις κορυφαίες «μύτες» παγκοσμίως. «Δεν μου αρέσει η λέξη ”μύτη”!» διαμαρτύρεται. «Είναι σαν να λες τον μουσικό “αυτί”, τον ζωγράφο “μάτι” και τον σεφ “γλώσσα”!».

Πηγή: www.newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top