Ελλάδα

Πλιάτσικο στο Αστεροσκοπείο της Κεφαλονιάς!

Ευτυχώς, οι δράστες δεν πείραξαν τα τηλεσκόπια και τον εξοπλισμό τους

Ούτε το Αστεροσκοπείο του Αίνου στην Κεφαλονιά γλίτωσε από τους διαρρήκτες που «χτυπούν» ό,τι βρίσκουν αφύλακτο! Τα ξημερώματα του Σαββάτου, άγνωστοι εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Κεφαλληνιακό Ίδρυμα Ερευνών «Εύδοξος» και έκαναν πλιάτσικο σε διάφορα αναλώσιμα υλικά.

Ευτυχώς, οι δράστες δεν πείραξαν τα τηλεσκόπια και τον εξοπλισμό τους, όπως αποκάλυψε ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός μιλώντας στον Ionian Galaxy. Το πρόγραμμα «Εύδοξος» δημιουργήθηκε σε συνεργασία τεσσάρων φορέων (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλληνίας), με στόχο την λειτουργία ενός τηλεσκοπίου για χρήση από τα σχολεία ως διδακτικού εργαλείου.

Το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο που είναι εγκατεστημένο στο Αστεροσκοπείο είναι το διαμέτρου 0.62 μέτρου «Ανδρέας Μιχαλιτσιάνος», ενώ χρησιμοποιούνται ακόμα δύο τηλεσκόπια: τo «Ουρανός» διαμέτρου 0.27 μέτρου και το ηλιακό τηλεσκόπιο “Απόλλων” διαμέτρου 0.15 μέτρου.

Έπιασαν τον διαρρήκτη καφετέριας στον Βόλο

Δεν ήταν μόνο πενιχρή η λεία ενός 19χρονου που παραβίασε την κεντρική είσοδο της καφετέριας ιδιοκτησίας ενός 35χρονου στον Βόλο, βρέθηκε και με χειροπέδες καθώς εντοπίστηκε άμεσα από αστυνομικούς. Ο νεαρός δράστης είχε αρπάξει όλα κι όλα 30 ευρώ σε χαρτονομίσματα και κέρματα, άγνωστο χρηματικό ποσό από δυο πλαστικά κουτιά, καθώς και ένα κινητό. Στην κατοχή του, όταν συνελήφθη, κατασχέθηκαν 12,20 ευρώ και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.

Δημοφιλέστερα

To Top