Αθλητισμός

Συμφωνία με ετήσια έσοδα 400 εκατ. ευρώ το χρόνο της Ρεάλ Μαδρίτης με αμερικανικό κολοσσό

Σύμφωνα με δημοσίευμα ο Φλορεντίνο Πέρεθ έχει συνάψει συμφωνία για την παραχώρηση του 20% του νέου «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με αμερικανική εταιρεία η οποία έχει το 20% των Σαν Αντόνιο Σπερς

Νέα εποχή για την Ρεάλ Μαδρίτης φέρνει το νέο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”.

Σύμφωνα με το ισπανικό «Vozpópuli» που ειδικεύεται στο οικονομικό ρεπορτάζ ο Φλορεντίνο Πέρεθ έχει έρθει σε συφμωνία με αμερικανικό κολοσσό προκειμένου να παραχωρήσει το 20% του νέου γηπέδου για τα επόμενα 25 χρόνια.

Από αυτή την συμφωνία η Ρεάλ Μαδρίτης θα βάζει ετησίως στα ταμεία της ένα ποσό που ανέρχεται στα 400 με 440 εκατομμύρια ευρώ!

Η εταιρεία είναι η Legends, η οποία έχει στην κατοχή της το 20% των Σαν Αντόνιο Σπερς και σύμφωνα με το δημοσίευμα το deal είναι τελειωμένο.

Οι Αμερικανοί θα αναλάβουν εξ’ ολοκλήρου το μάρκετινγκ του γηπέδου και τις καθημερινές εκδηλώσεις εντός και εκτός αυτού.

Εάν ανακοινωθεί επίσημα το deal η ισπανική ομάδα θα έχει αύξηση 200% στα ετήσια έσοδα της.

Στον καιρό της πανδημίας άγγιζαν τα 150.000.000 ευρώ και στόχος είναι το 2025 η χρηματιστηριακή τους αξία να έχει εκτοξευτεί στα 6 με 8 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2025.

Το νεο γήπεδο θα είναι έτοιμο τον Σεπτέβριο του 2022 (ή στις αρχές του 2023) και σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει στοιχίσει περισσότερα από 800.000.000 ευρώ. 

Φυσικά η Ρεάλ έχει πάρει δάνεια για την κατασκευή του. 

Δημοφιλέστερα

To Top