Αυτοκίνητο

H Qualcomm έχει τη λύση

Η Qualcomm συμφώνησε με γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως τις Volvo, Honda και Renault, με σκοπό να τις εφοδιάσει με ημιαγωγούς (microchips).

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια κατασκευάζει ημιαγωγούς που τοποθετούνται κυρίως σε smartphones. Πλέον όμως η γκάμα των προϊόντων της περιλαμβάνει και συστήματα αυτοκινήτου που με τη σειρά τους θα τροφοδοτήσουν την παγκόσμια αγορά, μιας και το πρόβλημα με την έλλειψη ημιαγωγών συνεχίζει να υφίσταται.

Η συνεργασία ανάμεσα στην Qualcomm και τις Volvo, Honda και Renault θα βοηθήσει την δύσκολη κατάσταση για να μπορέσουν οι εν λόγω βιομηχανίες να κατασκευάσουν περισσότερα νέα μοντέλα, εκπληρώνοντας εν μέρει την μεγάλη αναμονή που έχει προκύψει.

Στην τελευταία Έκθεση Τεχνολογίας που έγινε στο Λας Βέγκας (CES), η Qualcomm ανέφερε τις εταιρείες αυτοκινήτων με τις οποίες συμφώνησαν. Μεταξύ αυτών η Volvo και η Polestar θα χρησιμοποιούν τον ταχύτατο επεξεργαστή Snapdragon και φυσικά το λογισμικό που θα «τρέχουν» τα infotainment να προέρχεται από την Google. Αυτό σημαίνει ότι τα νέα μοντέλα της Volvo θα μπορούν να χρησιμοποιούν όλες τις υπηρεσίες της Google, όπως είναι τα Google Assistant, Google Maps και Google Play. Όλες οι αναβαθμίσεις θα μπορούν να γίνουν ασύρματα (overtheair) και πανεύκολα.

Παράλληλα, και οι Honda και Renault θα χρησιμοποιούν τους επεξεργαστές της Qualcomm με τα πρώτα μοντέλα που θα εξοπλίζονται με αυτούς να κυκλοφορούν στους δρόμους από το 2023.

Δημοφιλέστερα

To Top