Αθλητισμός

Οι Ισπανοί μαζεύουν υπογραφές για να δοθεί το όνομα του Ράφα Ναδάλ στο αεροδρόμιο της Μαγιόρκα

Μετά από τον Τζορτζ Μπεστ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο άλλος ένας αστέρας του αθλητισμού, ο Ράφα Ναδάλ, όπως όλα δείχνουν θα δώσει το όνομα του σε αεροδρόμιο

Το διεθνές αεροδρόμιο στην Πάλμα Ντε Μαγιόρκα όπως όλα δείχνουν σύντομα θα φέρει το όνομα του  Ράφα Ναδάλ.

Ο κορυφαίος Ισπανός τενίστας που γεννήθηκε και ζει στην Μαγιόρκα μετά από την κατάκτηση του 21ου Grand Slam στο Australian Open έχει προκαλέσει συζητήσεις στην ιδιαίτερη πατρίδα του για την ονοματοδοσία του αεροδρομίου. 

Ήδη 7.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει την σχετική πρόταση στο change.org. Την πρωτοβουλία πήρε ένας δικηγόρος από την Μαγιόρκα και ο κόσμος έχει ανταποκριθεί και θέλει να δοθεί το όνομα του ήρωα του νησιού στο αεροδρόμιο το οποίο έχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Την τελική απόφαση θα πάρει η AENA (Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea S.A.) που είναι ο φορέας που μεταξύ άλλων δίνει τα ονόματα στα αεροδρόμια. 

Ο Ράφα Ναδάλ ρωτήθηκε πριν από λίγες ημέρες για το θέμα και σημείωσε: «Αν οι άνθρωποι που πρέπει να αποφασίσουν πιστεύουν ότι είναι κατάλληλο για το αεροδρόμιο της Πάλμα, ποιος είμαι εγώ να πω όχι; Θα χαιρόμουν φυσικά». 

Στην Ισπανία δεν συναντάει κανείς αεροδρόμια με ονόματα αθλητών αλλά με ονόματα ποιητών. Το αεροδρόμιο της Κομποστέλα έχει πάρει το όνομα του από την Ροζαλία ντε Κάστρο ενώ εκείνο του Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα έχει δοθεί στο αεροδρόμιο της Γρανάδα. 

Επίσης ο Μιγκέλ Ερνάντεθ έχει δώσει το όνομα του στο αεροδρόμιο στο Αλικάντε.

Από τον χώρο του αθλητισμού το αεροδρόμιο του Μπέλφαστ έχει πάρει το όνομα του Τζορτζ Μπεστ και της Μαδέιρα του Κριστιάνο Ρονάλντο. 

Δημοφιλέστερα

To Top