Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι καταστροφές σε Μαριούπολη και Ιρπίν και οι θέσεις του ρωσικού στρατού – Εικόνες από δορυφόρο

Δεν είναι σαφές πώς πλημμύρισε ο ποταμός Ιρπίν που αποτελεί κρίσιμο πέρασμα για την προέλαση των Ρώσων προς το Κίεβο, δηλαδή εάν οι Ουκρανοί άνοιξαν το φράγμα επίτηδες για να εμποδίσουν τον εχθρό ή χτυπήθηκε από τον εισβολέα

Πυρκαγιές από στρατιωτικές επιδρομές στην Ουκρανία και τον ποταμό Ιρπίν να έχει πλημμυρίσει, δείχνουν νέες δορυφορικές εικόνες από τη Maxar Technologies,

Οι εικόνες, που τραβήχτηκαν χθες Δευτέρα, δείχνουν επίσης θέσεις του ρωσικού πυροβολικού δυτικά της αεροπορικής βάσης Αντόνοφ που ελέγχεται από τη Ρωσία, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, Κιέβου.


maxar1

Στις δορυφορικές εικόνες φαίνονται επίσης ζημιές από ρωσικές στρατιωτικές επιδρομές σε όλο το Ιρπίν, μια μικρή πόλη βορειοδυτικά του Κιέβου. Δύο πυρκαγιές παρατηρούνται στο κέντρο της πόλης κοντά σε ένα συγκρότημα αστικής διοίκησης και πολυκατοικιών και άλλες δυο ανάμεσα σε μια ομάδα κτιρίων κοντά σε ένα σχολείο και σε μια κατοικημένη περιοχή κοντά σε μια λίμνη.


maxar2

Επιπλέον φαίνεται πως ο ποταμός Ιρπίν έχει πλημμυρίσει. Ο συγκεκριμένος ποταμός είναι κρίσιμος για τη ρωσική προέλαση προς το Κίεβο. Εάν οι Ρώσοι δεν μπορούν να το περάσουν, δεν μπορούν να πάρουν το Κίεβο από τη Δύση.


maxar3

Δεν είναι σαφές πώς πλημμύρισε ο ποταμός, δηλαδή εάν οι Ουκρανοί άνοιξαν το φράγμα επίτηδες για να εμποδίσουν την επέλαση των Ρώσων ή χτυπήθηκε από τις εχθρικές δυνάμεις.


maxar4

Επίσης σε εικόνες που τραβήχτηκαν στις 19 Μαρτίου διακρίνονται ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων θέσεων πυροβολικού, στη Μαριούπολη την ημέρα που οι αυτονομιστές που υποστηρίχθηκαν από τη Ρωσία ανέλαβαν τον έλεγχο των κυβερνητικών κτιρίων.


maxar5

Πρόσθετες εικόνες δείχνουν θέσεις ρωσικού στρατιωτικού πυροβολικού βορειοανατολικά της Μαριούπολης και καπνό που αναδύεται από φλεγόμενες πολυκατοικίες.


maxar6

Δημοφιλέστερα

To Top