Οικονομία

Άρειος Πάγος: Το επίδομα πληροφορικής δικαιούνται μόνο όσοι ανήκουν οργανικά σε κλάδους πληροφορικής Η/Υ

Η απόφαση έχει ήδη δημοσιευθεί σε νομικά περιοδικά -παρότι σήμερα εκδόθηκε η ανακοίνωση από τον Άρειο Πάγο- αφορά 34 εργαζόμενους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ)

Το επίδομα πληροφορικής χορηγείται μόνο στους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα (που απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου), οι οποίοι ανήκουν οργανικά σε κλάδους πληροφορικής και εργάζονται κατά πλήρες ωράριο, αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Αντίθετα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Αρείου Πάγου, το επίμαχο επίδομα δεν το δικαιούνται οι υπάλληλοι οι οποίοι απλώς χρησιμοποιούν κατά την παροχή της εργασίας τους ηλεκτρονικό υπολογιστή (Η/Υ) λόγω της τεχνολογικής προόδου, όπως παλαιότερα χρησιμοποιούσαν τη γραφομηχανή ή την αριθμομηχανή.

Η απόφαση της Πλήρους, Ολομέλειας (5/2021) η οποία δημοσιεύθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και έχει ήδη δημοσιευθεί σε νομικά περιοδικά (παρ΄ όλα αυτά σήμερα εκδόθηκε ανακοίνωση από τον Άρειο Πάγο) αφορά 34 εργαζόμενους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι το επίδομα πληροφορικής προβλέπεται για τους ειδικευμένους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που ανήκουν οργανικά σε κλάδους πληροφορικής, υπηρετούν κατά πλήρες ωράριο σε νομοθετημένες υπηρεσίες, διευθύνσεις, τμήματα ή κέντρα πληροφορικής και κατέχουν τα προσόντα που ορίζονται στο Π.Δ. 194/1988, για όσο διάστημα απασχολούνται πλήρως και αποκλειστικά στις υπηρεσίες για τις οποίες έχει προβλεφθεί η ειδική θέση, ενώ προβλέπεται ρητά ότι αυτό δεν καταβάλλεται σε άλλες ειδικότητες, όπως στους υπαλλήλους που είναι απλοί χρήστες Η/Υ.

Δημοφιλέστερα

To Top