Ελλάδα

Εισέπραττε επιδόματα επί τρία χρόνια χωρίς να τα δικαιούται

Η γυναίκα που συνελήφθη στην Κατερίνη είχε υποβάλει επτά αιτήματακαι έλαβε περίπου 10.000 ευρώ

Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά συνολικά επτά φορές μέσα σε τρία χρόνια εξαπάτησε το ελληνικό δημόσιο μία 39χρονη με καταγωγή από την Βουλγαρία, η οποία υπέβαλε ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις και αιτήσεις για την χορήγηση επιδόματος τέκνων και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος χωρίς να το δικαιούται!

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Ασφάλεια, η «μαϊμού» μητέρα που κατοικεί στην Πιερία είχε υποβάλει από τον Οκτώβριο του 2017 ως και τον Νοέμβριο του 2020, επτά αιτήσεις σε δημόσια υπηρεσία, από την οποία έλαβε συνολικά το ποσό των 9.630 ευρώ. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Εξιχνιάστηκε απάτη με θύμα γυναίκα

Μετά από επτά μήνες εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Μύρινας η εξαπάτηση μιας γυναίκας στη Λήμνο.

Με το θύμα επικοινώνησε τηλεφωνικά ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων μέχρι στιγμής και κατάφερε να την πείσει να καταθέσει το ποσό των 3.050 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο λογαριασμός που κατατέθηκε το ποσό, ανήκει σε μια 28χρονη Ελληνίδα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της για απάτη, που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.

Δημοφιλέστερα

To Top