Διεθνή

ΗΠΑ: Το λόμπι των όπλων καταγγέλλει “την πράξη ενός μεμονωμένου και διαταραγμένου εγκληματία”

Η Εθνική Ένωση Τυφεκίων είπε ότι η ετήσια συνεδρίασή της στην οποια θα μιλήσουν τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ, όσο και ο κυβερνήτης του Τέξας, θα συνεχιστεί όπως είχε προγραμματιστεί – Η δήλωση της NRA έρχεται καθώς η συζήτηση για τον έλεγχο των όπλων ενισχύεται μεταξύ των νομοθετών – Το Τέξας τους τελευταίους μήνες έχει διευκολύνει την αγορά όπλων

Το ισχυρό λόμπι των όπλων NRA απαλλάχθηκε σήμερα από κάθε ευθύνη για τη φρικτή σφαγή στο Τέξας, καταγγέλλοντας “την πράξη ενός μεμονωμένου και διαταραγμένου εγκληματία”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που δήλωσε “αηδιασμένος και κουρασμένος” από αυτές τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις με πυροβολισμούς, δήλωσε το βράδυ της Τρίτης: “Πότε, για τ’ όνομα του Θεού, θα ορθώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στο λόμπι των όπλων;”.

Η Εθνική Ένωση Τυφεκίων κατηγόρησε έναν «μοναχικό, διαταραγμένο εγκληματία» για τον μαζικό πυροβολισμό της Τρίτης σε δημοτικό σχολείο του Τέξας που άφησε νεκρούς 19 παιδιά και δύο ενήλικες — και είπε ότι η ετήσια συνεδρίασή της θα συνεχιστεί όπως είχε προγραμματιστεί.

Σε δήλωση της την Τετάρτη, η NRA είπε ότι θα συνεχίσει την ετήσια συνεδρίασή της από την Παρασκευή (27/5) στο Χιούστον, το οποιο απέχει περίπου 500 χιλιόμετρα από το Δημοτικό Σχολείο Ρομπ στο Ουβάλντε, όπου έλαβε χώρα η σφαγή της Τρίτης.

«Καθώς συγκεντρωνόμαστε στο Χιούστον, θα αναλογιστούμε αυτά τα γεγονότα, θα προσευχηθούμε για τα θύματα, θα αναγνωρίσουμε τα πατριωτικά μέλη μας και θα δεσμευθούμε να διπλασιάσουμε τη δέσμευσή μας να κάνουμε τα σχολεία μας ασφαλή», ανέφερε η NRA.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα μιλήσει στην εκδήλωση. Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ έχει επίσης προγραμματιστεί να δώσει ομιλία.

Η δήλωση της NRA έρχεται καθώς η συζήτηση για τον έλεγχο των όπλων ενισχύεται μεταξύ των νομοθετών. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη, ο πρώην βουλευτής του Τέξας και υποψήφιος κυβερνήτης των Δημοκρατικών Μπέτο Ο’Ρουρκ κατηγόρησε τον Άμποτ ότι «δεν έκανε τίποτα» για την ένοπλη βία.

Ο ένοπλος αγόρασε νόμιμα δύο τουφέκια τύπου AR-15 και 375 φυσίγγια μετά τα 18 γενέθλιά του. Το Τέξας τους τελευταίους μήνες έχει διευκολύνει την αγορά όπλων. Μάλιστα τον Σεπτέμβριο τέθηκε σε ισχύ ένας νόμος που καταργούσε τις απαιτήσεις για δοκιμές ικανότητας, ελέγχους ιστορικού και αξιολογήσεις ασφάλειας για τους κατόχους όπλων.

Οι Δημοκρατικοί νομοθέτες επέκριναν τους νομοθέτες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την καθυστέρηση των μέτρων ελέγχου των όπλων τα τελευταία χρόνια παρά τον αυξανόμενο αριθμό μαζικών πυροβολισμών.

Δημοφιλέστερα

To Top