Ελλάδα

Ηράκλειο: Επιδιόρθωνε υπολογιστές από απόσταση και άρπαζε τραπεζικά στοιχεία

Ποιον τρόπο χρησιμοποιούσε ο 61χρονος για να μεταφέρει από τους λογαριασμούς των «θυμάτων» του συνολικά 32.550 ευρώ

Έξυπνο κόλπο για να αδειάζει τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών είχε βρει ένας 61χρονος τεχνικός υπολογιστών από το Ηράκλειο, ο οποίος κατάφερνε να τους πείθει ότι είχε την δυνατότητα να επιδιορθώνει εξ αποστάσεως τυχόν βλάβες των PC τους, αλλά σκαλίζοντας τα αρχεία τους ξετρύπωνε τους απόρρητους κωδικούς του e-banking τους!

Ο απατεώνας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τα θύματα και τους έδινε οδηγίες για να «κατεβάσουν» στον υπολογιστή τους το πρόγραμμα Team Viewer και να του δώσουν τους κωδικούς χρήσης του. Έτσι, αποκτούσε πρόσβαση στον υπολογιστή από απόσταση, δήθεν για να επιδιορθώσει τις βλάβες, αλλά δεν αργούσε να ανακαλύψει τα απόρρητα στοιχεία για να εισβάλει στους λογαριασμούς τους.

Με τον τρόπο αυτό, ο δράστης κατάφερε να ξαφρίσει τις καταθέσεις τεσσάρων θυμάτων από το Ηράκλειο, την Άνδρο, τις Σπέτσες και τη Θεσσαλονίκη και να μεταφέρει από τους λογαριασμούς τους συνολικά 32.550 ευρώ. Όμως, μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες, ο 61χρονος ταυτοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Μαλεβιζίου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή, ενώ ερευνάται αν εμπλέκεται και σε άλλες περιπτώσεις.

Δημοφιλέστερα

To Top