Πολιτική

Κεφαλογιάννης στην Ευρωβουλή μετά την τουρκική πρόκληση: Πρωτοφανής παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας

«Η Τουρκία καταπατώντας για μία ακόμη φορά όλους τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή» τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ

Το ζήτημα των νέων τουρκικών προκλήσεων έθιξε στην Ευρωβουλή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης υπογραμμίζοντας πως η «Τουρκία παραβίασε την εθνική κυριαρχία της χώρας μας καθώς δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση 2,5 ναυτικών μιλίων, μία ενέργεια που υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας και καταπατά κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου».

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ επισήμανε πως σε «μία πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας που αποτελεί απαράδεκτη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας προέβη σήμερα η Τουρκία. Δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο και προσέγγισαν την πόλη της Αλεξανδρούπολης στον Έβρο σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων».

«Η Τουρκία καταπατώντας για μία ακόμη φορά όλους τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. Σε μία κρίσιμη συγκυρία που η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει το ρωσικό αναθεωρητισμό με την στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί βασικό κόμβο μεταφοράς δυνάμεων για την ενίσχυση των συμμάχων μας”. Ρωτα την αρμοδια επιτροπή ” Πως κρίνει τη νέα προκλητική ενέργεια από πλευράς της Τουρκίας μίας χώρας που τελεί υπό καθεστώς ένταξης στην ΕΕ και είναι μέλος του ΝΑΤΟ; Σε τι μέτρα προτίθεται να προβεί κατά της Τουρκίας που παραβιάζει τις σχέσεις καλής γειτονίας καταπατώντας θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου;» πρόσθεσε ο κ.Κεφαλογιάννης.

Ειδήσεις σήμερα:

«Ναι» από τη Σικελία για να επιστρέψει για πάντα το «θραύσμα Fagan» της ζωφόρου του Παρθενώνα στην Αθήνα

Στο πατρικό της πήγαινε η 38χρονη από την Ελασσόνα που έχασε το μωρό της – Ρύθμιζε λεπτομέρειες για τον γάμο και τη βάπτιση

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για 13.000 ιδιοκτήτες με τροπολογία – Ποιους αφορά

Δημοφιλέστερα

To Top