Οικονομία

Λέον Αβιγκάδ (Brown Hotels): «H πλατεία Ομονοίας θα γίνει το νέο Soho»

O φιλέλληνας ξενοδόχος από το Ισραήλ που είδε την Ελλάδα -και ειδικά τη μέχρι πρόφατα «νεκρή» περιοχή γύρω από την Ομόνοια- ως ευκαιρία μιλά για τα επενδυτικά σχέδια της Brown, που έχει προγραμματίσει το άνοιγμα 13 ξενοδοχείων μέχρι τις αρχές του 2023 στη χώρα μας και 50 στην τριετία

Εχοντας τοποθετηθεί ήδη σε κορυφαίους αλλά και πιο… εναλλακτικούς ελληνικούς προορισμούς, με ισχυρούς επενδυτικούς εταίρους όπως αυτοί της Aroundtown που είναι από τους μεγαλύτερους εισηγμένους ομίλους real estate στην Ευρώπη, οι Ισραηλινοί της Brown Hotels θα έχουν αισίως 13 ξενοδοχεία στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη του 2022 – αρχές 2023, με στόχο να πιάσουν τα 50 σε Ελλάδα και Κύπρο την επόμενη τριετία.

Μεταξύ αυτών και κάποια από τα πιο γνωστά και… παροπλισμένα τα τελευταία χρόνια ακίνητα του κέντρου της Αθήνας, όπως για παράδειγμα το διατηρητέο της οδού Σταδίου 41 που φιλοξενούσε το πολυκατάστημα «Fokas» και είναι κενό τα τελευταία χρόνια, το οποίο θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο την επόμενη τριετία, ή το κτίριο γραφείων επί της οδού Πειραιώς 44, το οποίο θα αποτελέσει και το πρώτο εγχείρημα για ένα ξεχωριστό concept ξενοδοχείου συνιδιοκτησίας (condo) με μεικτή χρήση κατοικιών, συνεργατικών χώρων, εστιατορίων κ.λπ., σε μία επένδυση περί τα 15 εκατ. ευρώ. Και έπεται συνέχεια. Ο όμιλος, σε συνεργασία πάντα με τα επενδυτικά κεφάλαια που τον στηρίζουν, συνεχίζει να αναζητεί ακίνητα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κι έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, κατά τις πληροφορίες, και για ένα ακόμη γνωστό ακίνητο του κέντρου «διατηρητέο και έργο τέχνης» σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του από το υπουργείο Πολιτισμού, ιδιοκτησίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επί των οδών Πανεπιστημίου 53 και Σανταρόζα.

Ο Λέον Αβιγκάδ, o οποίος ίδρυσε μαζί με τον Νίτζαν Πέρι το 2010 την Brown Ηotels ξεκινώντας τότε με τα πρώτα ξενοδοχεία στο Ισραήλ, είναι αυτός που είδε μία κρυμμένη ευκαιρία καταρχάς στην Αθήνα και ειδικά γύρω από την Ομόνοια, όπου ο όμιλος ήδη έχει στην ομπρέλα του τέσσερα ξενοδοχεία, με σκοπό να ξεπεράσει πολύ γρήγορα τα δέκα στην ευρύτερη περιοχή. Ο φιλέλληνας ξενοδόχος από το Ισραήλ σε κάθε ευκαιρία -και στο πρόσφατο Φόρουμ των Δελφών- δεν παύει να εκθειάζει την Αθήνα για τον αέρα ζωντάνιας και ελευθερίας που προσδίδει στον επισκέπτη της (και πλέον εκθειάζει χωριστά και τη Θεσσαλονίκη για τη ζωντάνια και τη γαστρονομία της).

Ο ίδιος δηλώνει τώρα στο «business stories» ότι η πλατεία και η πέριξ περιοχή, με πολύ κοντά την αγορά και φυσικά το μετρό, έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά συνυπολογίζοντας και τους άλλους «παίκτες» που έχουν ήδη τοποθετηθεί κι εξακολουθούν να τοποθετούνται τριγύρω, πέραν φυσικά των Βrown Hotels: «Πριν από λίγα χρόνια είχα πει ότι η Αθήνα θα γίνει το νέο Βερολίνο και κάποιοι με είχαν χαρακτηρίσει τρελό», επισημαίνει στη συνέντευξή του στο «b.s». «Τώρα λέω ότι η πλατεία Ομονοίας θα γίνει το νέο Soho Meatpacking district, η γνωστή και πολύ ζωντανή περιοχή στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Ηδη, πάνω στην πλατεία άνοιξε το νέο ξενοδοχείο “Moxy” του ομίλου της Marriott και με τα 12 ξενοδοχεία της Brown στην περιοχή και τις διεθνείς αλυσίδες όπως οι Zara, H&M, Tiger κ.ά. η Ομόνοια θα είναι το νέο στέκι συνάντησης και διασκέδασης, πρωταγωνιστώντας και στη νυχτερινή ζωή. Πολύ σύντομα θεωρούμε ότι θα μας ακολουθήσει γύρω από την πλατεία και η δημιουργική κοινότητα της πόλης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top