Πολιτική

Μητσοτάκης: Σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης για την αντιπυρική προστασία σήμερα το απόγευμα

Περισσότερα μέσα διαθέτει φέτος η Ελλάδα στη «μάχη» της αντιπυρικής προστασίας

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας θα επισκεφθεί το απόγευμα, στις 18:00, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός  θα προεδρεύσει της σύσκεψης για την αντιπυρική προστασία στην οποία θα συμμετέχουν υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Βαγγέλης Τουρνάς, ο γενικός γραμματέας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Το νέο «δόγμα» της πολιτικής προστασίας συνίσταται στην πρόληψη, τη προετοιμασία και στη συνέχεια στην αντιμετώπιση με άμεση παρέμβαση.

Για αυτό το πλάνο επιστρατεύονται περισσότερα μέσα για επιτήρηση, όπως οι air tractors και τα drones. Θα υπάρχουν επίσης περισσότερες μονάδες για περιπολίες μέσα στα δάση. Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει και ήδη είχαμε πυρκαγιές, όμως η εκτίμηση είναι ότι λόγω της προσπάθειας πρόληψης έως τώρα έχουμε πολύ λίγα στρέμματα καμένα.

Δημοφιλέστερα

To Top