Τεχνολογία

NASA: Αστεροειδής τέσσερις φορές μεγαλύτερος από το «Empire State Building» περνά σήμερα από τη Γη

Ο αστεροειδής «7335» θα περάσει σε απόσταση τεσσάρων εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας – Για τη NASA θεωρείται «δυνητικά επικίνδυνος αστεροειδής»

Ένας τεράστιος αστεροειδής, τέσσερις φορές μεγαλύτερος από το «Empire State Building», θα περάσει σήμερα από τη Γη, σε σχετικά κοντινή αλλά ασφαλή απόσταση, όπως επισημαίνουν Αμερικανοί αξιωματούχοι του διαστήματος.

Σύμφωνα με το Κέντρο Μελετών «CNEOS» της NASA, ο αστεροειδής με την ονομασία «7335» , θα πλησιάσει τον πλανήτη μας σε απόσταση 4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, με ταχύτητα 76 χιλιάδων χιλιομέτρων την ώρα.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», ο αστεροειδής έχει διάμετρο περίπου 1,8 χιλιόμετρα και ανακαλύφθηκε πριν από 33 χρόνια από την αστρονόμο Ελεανόρ Χέλιν στο Αμερικανικό Παρατηρητήριο «Palomar» της Καλιφόρνια.


Potentially Hazardous Asteroid 7335 (1989 JA), Countdown

Ο «7335» περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο κάθε 861 ημέρες (2,36 χρόνια).

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων «CNEOS», προβλέπεται ότι θα πραγματοποιήσει συνολικά 16 ακόμη περάσματα από τη Γη μέχρι το 2194, αλλά δεν θα πλησιάσει ξανά τόσο τον πλανήτη μας, για τουλάχιστον άλλα 172 χρόνια.

Όπως επισημαίνουν οι αξιωματούχοι του διαστήματος, ο αστεροειδής «7335», θα περάσει από τον πλανήτη μας σε μία απόσταση τουλάχιστον δεκαπλάσια από εκείνη της Σελήνης από τη Γη.

Ο αστεροειδής «7335» είναι ένας από τους μεγαλύτερους που έχει ποτέ εντοπιστεί να πλησιάζει τον πλανήτη μας, έχοντας υπερδιπλάσιο μέγεθος από το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι.

Είναι ένας από τους 2.265 διαστημικούς βράχους που η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) θεωρεί «δυνητικά επικίνδυνους αστεροειδείς».

Η διέλευσή του θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για την παρατήρηση του από αστρονόμους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, όπως αναφέρει το γαλλικό δημοσίευμα.

«Το επόμενο πέρασμά του από τη Γη αναμένεται στις 23 Ιουνίου του 2055», γράφει η εφημερίδα «Le Parisien».

Δημοφιλέστερα

To Top