Διεθνή

Νέα πρόκληση από Τούρκο διεθνολόγο: Η Ελλάδα είναι ο «καρκίνος» της Ανατολικής Μεσογείου

Ο Τούρκος διεθνολόγος Εσάτ Αρσλάν σχολίασε το κλίμα που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στις δύο χώρες και ζήτησε διακοπή των σχέσεων με τη χώρα μας

Να διακόψει η Τουρκία τις σχέσεις με την Ελλάδα ζήτησε ο Τούρκος διεθνολόγος Εσάτ Αρσλάν, σχολιάζοντας το κλίμα που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μιλώντας σε εκπομπή του φιλοκυβερνητικού δικτύου Α HABER, ο Αρσλάν ζήτησε να σταματήσουν οι συζητήσεις για επίλυση του Κυπριακού, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Τουρκίας για αναγνώριση τουρκοκυπριακού κράτους στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ενώ έφτασε στο σημείο να ζητήσει ακόμη και διακοπή των σχέσεων με την Ελλάδα. «Εγώ προσωπικά πιστεύω πως η «ΤΔΒΚ» ως διακριτό κράτος πρέπει αυτή την στιγμή να σταματήσει και να τερματίσει όλες αυτές τις συναντήσεις, διερευνητικές ή όπως αλλιώς τις ονομάζουν. Πρέπει επίσης να διακόψουμε τις σχέσεις με την Ελλάδα».


Yunanistan’la ilişkiler

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής εμφανίστηκε χάρτης με τα νησιά του Αιγαίου, σε διαφορετικά χρώματα από την ηπειρωτική χώρα, ανάλογα με την εποχή που ενσωματώθηκαν στον εθνικό κορμό.

Σχολιάζοντας τον χάρτη ο Τούρκος διεθνολόγος τόνισε: «Προσέξτε πως στο βίντεο τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Β. Αιγαίου είναι σε διαφορετικό χρώμα από τα άλλα», ενώ κατέληξε χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «καρκίνο» της περιοχής και λέγοντας: «Κάθε επαφή με τον ¨καρκίνο¨ της περιοχής είναι σε βάρος μας».

Δημοφιλέστερα

To Top