Διεθνή

ΟΗΕ: Για πρώτη φορά, οι ξεριζωμένοι εξαιτίας φονικών ένοπλων συρράξεων ξεπερνούν τα 100 εκατ. παγκοσμίως

Μετά τη ρωσική εισβολή που ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου, η Ουκρανία έχει 8 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένους και 6 εκατομμύρια εκτοπισμένους,  σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ώθησε, για πρώτη φορά, τον αριθμό των ανθρώπων οι οποίοι ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους να σπάσει το φράγμα των εκατό εκατομμυρίων σε παγκόσμια κλίμακα, ανακοινώνει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

«Ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι αναγκάστηκαν να φύγουν για να σωθούν από τις ένοπλες συρράξεις, τη βία, τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους διωγμούς ξεπέρασε το ιλιγγιώδες όριο των 100 εκατομμυρίων για πρώτη φορά, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και άλλων φονικών ένοπλων συρράξεων», τονίζει σε ανακοίνωση που δίνει στη δημοσιότητα σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Μέχρι το τέλος του 2020, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες υπολόγιζε συνολικά 82,4 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένους, 26,4 εκατομμύρια πρόσφυγες και 4,1 εκατομμύρια αιτούντες άσυλο.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επεσήμανε ότι ο συνολικός αριθμός των προσφύγων πλησίαζε τα 90 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του περασμένου έτους λόγω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων στην Αιθιοπία, τη Μιανμάρ, το Αφγανιστάν και το Κονγκό (πρώην Ζαΐρ).

Μετά τη ρωσική εισβολή που ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου, η Ουκρανία έχει 8 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένους και 6 εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Δημοφιλέστερα

To Top