Οικονομία

Πετρέλαιο: Σταθεροποιούνται οι τιμές μετά το ανοδικό σερί

Οι επενδυτές προσπαθούν να σταθμίσουν από τη μία τη δυναμική της αγοράς εμπορευμάτων και από την άλλη τα τελευταία στοιχεία από την Κίνα που σηματοδοτούν μία πιθανή χαλάρωση κάποιων περιοριστικών μέτρων

Σε τροχιά σταθεροποίησης εισέρχονται οι τιμές του πετρελαίου αφού προηγουμένως έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο μηνών.

Οι επενδυτές προσπαθούν να σταθμίσουν από τη μία τη δυναμική της αγοράς εμπορευμάτων και από την άλλη τα τελευταία στοιχεία από την Κίνα που σηματοδοτούν μία πιθανή χαλάρωση κάποιων περιοριστικών μέτρων.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, το αμερικανικό αργό βρέθηκε πάνω από τα 114 δολάρια το βαρέλι αφού σημείωσε ράλι άνω του 14% κατά τις προηγούμενες τέσσερις συνεδριάσεις.

Το πετρέλαιο έχει αυξηθεί πάνω από 50% φέτος σε μία αγορά που χαρακτηρίζεται από έντονη αστάθεια, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία περιόρισε τις προμήθειες, ενώ η ζήτηση εκτός της πληγείσας από τον κορωνοϊό Κίνας αυξήθηκε.

Το WTI, ο δείκτης αναφοράς για το πετρέλαιο των ΗΠΑ, αυξάνεται με ταχύτερο ρυθμό από το Brent τις τελευταίες μέρες, σημειώνοντας κέρδη την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο παγκόσμιος δείκτης υποχώρησε.

To αμερικανικό αργό παράδοσης παράδοση Ιουνίου έχασε 0,1% στα 114,05 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent διακανονισμού Ιουλίου υποχώρησε 3 σεντς στα 114,21 δολάρια το βαρέλι.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top