Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία – Λαβρόφ: Η Δύση κήρυξε «ολοκληρωτικό πόλεμο» στη Ρωσία

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε σήμερα σε βάρος της Δύσης ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ –  Οι Δυτικοί «ακυρώνουν τη Ρωσία και ό,τι σχετίζεται» με αυτήν, υποστήριξε – «Την κατάσταση αυτή θα τη βιώνουμε για πολύ καιρό» εκτίμησε ο Ρώσος ΥΠΕΞ

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι έχουν κηρύξει «ολοκληρωτικό πόλεμο» στη Ρωσία, το λαό και τον πολιτισμό της.

«Οι δυτικοί σύμμαχοι «ακυρώνουν τη Ρωσία και ό,τι σχετίζεται» με αυτήν, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης Ρώσων συγγραφέων, συνθετών και άλλων προσωπικοτήτων από τον χώρο του Πολιτισμού» , είπε σε σημερινή συνεδρίαση του υπουργείου Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Η Δύση κήρυξε τον πόλεμο εναντίον μας, εναντίον του ρωσικού λαού. Η λογική της ακύρωσης της Ρωσίας κι όλων όσων συνδέονται με τη χώρα μας αγγίζει ήδη το όριο τoυ παραλογισμού».

Υποστήριξε επίσης ότι «μπορεί κανείς να εκτιμήσει με ασφάλεια ότι την κατάσταση αυτή θα τη βιώνουμε για πολύ καιρό».

Ο Ρώσος υπουργός αναφερόμενος στις ΗΠΑ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «και οι δορυφόροι τους διπλασιάζουν, τριπλασιάζουν, τετραπλασιάζουν τις προσπάθειές τους να βάλουν φραγμό στη χώρα μας», χρησιμοποιώντας «το πιο ευρύ φάσμα εργαλείων – από μονομερείς οικονομικές κυρώσεις μέχρι παντελώς ψευδή προπαγάνδα στο χώρο των διεθνών ΜΜΕ».

Και πρόσθεσε: «Σε πολλές δυτικές χώρες η καθημερινότητα της ρωσοφοβίας έχει λάβει μια άνευ προηγουμένου διάσταση και προς μεγάλη μας θλίψη ενθαρρύνεται από κυβερνητικούς κύκλους σε έναν αριθμό κρατών».

Δημοφιλέστερα

To Top