Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ρώσος στρατιώτης που δικάζεται για εγκλήματα πολέμου δηλώνει ότι θα δεχθεί την τιμωρία

«Δεν ήθελα να σκοτώσω» είπε στους δικαστές ο 21χρονος Βαντίμ Σισίμαριν που πυροβόλησε θανάσιμα 62χρονο στη βορειοανατολική Ουκρανία – Είναι η πρώτη δίκη για εγκλήματα πολέμου που διεξάγεται στη χώρα, μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής 

«Λυπάμαι πραγματικά και ειλικρινά. Δεν ήθελα να συμβεί αυτό, δεν ήθελα να είμαι εκεί, αλλά συνέβη. Θα ήθελα για άλλη μια φορά να ζητήσω συγγνώμη. Θα δεχτώ όλα τα μέτρα τιμωρίας που θα μου επιβάλλουν».

Τα λόγια ανήκουν στον 21χρονο Ρώσο λοχία Βαντίμ Σισίμαριν, που δικάζεται στο Κίεβο για εγκλήματα πολέμου. Ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι σκότωσε τον 62χρονο άμαχο Ολεξάντρ Σελίποφ στις 28 Φεβρουαρίου στη βορειοανατολική Ουκρανία.

Ο Σισίμαριν βρέθηκε και σήμερα, για τρίτη συνεχή ημέρα, στην αίθουσα 201 του δικαστηρίου του Κιέβου. Όπως είπε, ο ίδιος ήταν «πολύ νευρικός για αυτό που επρόκειτο να συμβεί» την ημέρα που σκότωσε τον 62χρονο. Μάλιστα ανέφερε ότι «δεν ήθελε να σκοτώσει».

Πίσω από το γυάλινο προστατευτικό κουτί και με το κεφάλι να κοιτάζει προς τα κάτω, ο στρατιώτης προσπάθησε να δείξει ότι έχει μετανιώσει. Ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι ο 21χρονος δεν είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης και εγκλήματα πολέμου και ζήτησε από τους δικαστές να τον αθωώσουν, καθώς δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει αμάχους.

Δημοφιλέστερα

To Top