Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: 87 πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια χωριού του Τσερνίχιβ μετά από ρωσικό βομβαρδισμό

Την πληροφορία έδωσε ο Ζελένσκι κατά την ομιλία του στο Φόρουμ του Νταβός – Ο βομβαρδισμός είχε σημειωθεί στις 17 Μαΐου στο χωριό Ντέσνα 

Τα πτώματα 87 ανθρώπων εντοπίστηκαν κάτω από τα συντρίμμια, μετά από ρωσική αεροπορική επιδρομή, στο χωριό Ντέσνα της περιφέρειας Τσερνίχιβ στις 17 Μαΐου.

«Σήμερα τελειώσαμε τις εργασίες στη Ντέσνα. 87 θύματα βρέθηκαν κάτω από τα συντρίμμια στη Ντέσνα. 87 άνθρωποι που σκοτώθηκαν. Αυτοί οι άνθρωποι θα λείψουν από το μέλλον της Ουκρανίας», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, σύμφωνα με το Ukrinform.

Ο Ζελένσκι αποκάλυψε τις πληροφορίες για την Ντέσνα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς βλέπει το μέλλον της Ουκρανίας. «Ως πρόεδρος της χώρας που βρίσκεται σε πόλεμο, σκέφτομαι το παρόν της Ουκρανίας και το πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα», είπε.

Τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν πυραυλικά πλήγματα στο χωριό Ντέσνα το πρωί της 17ης Μαΐου. Την ίδια ημέρα, οι διασώστες ανέφεραν 8 νεκρούς και 12 τραυματίες.

Δημοφιλέστερα

To Top