Ελλάδα

Ρόδος: Καταδίωξη διακινητή στα ανοιχτά του νησιού – Έριξαν προειδοποιητικές βολές οι λιμενικοί

Συνελήφθη ο 23χρονος χειριστής του ταχύπλοου, ενώ εντοπίστηκαν σε παραλία της Ρόδου εννέα αλλοδαποί οι οποίοι φέρεται να αποβιβάστηκαν από το σκάφος

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά από ενημέρωση από στρατιωτικό παρατηρητήριο, περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου της Ρόδου εντόπισε ύποπτα κινούμενο ταχύπλοο στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του νησιού, το οποίο κινείτο με μεγάλη ταχύτητα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων με κατεύθυνση προς τις τουρκικές ακτές.

Ο χειριστής του ταχύπλοου έκανε ελιγμούς διαφυγής και δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους.


Εντοπισμός, καταδίωξη και σύλληψη αλλοδαπού διακινητή στη Ρόδο

Οι ελιγμοί ήταν επικίνδυνοι για την ασφάλεια και των δύο σκαφών. Ακολούθησε καταδίωξη, στη διάρκεια της οποίας οι Λιμενικοί έριξαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή σημεία για την ανθρώπινη ακεραιότητα του ταχυπλόου με αποτέλεσμα, να το ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον 23χρoνο χειριστή.

Στη στεριά και πιο συγκεκριμένα στην παραλία Αφάντου εντοπίστηκαν από Λιμενικούς εννέα αλλοδαποί, όλοι καλά στην υγεία τους, οι οποίοι φέρεται να αποβιβάστηκαν από το ταχύπλοο νωρίτερα. Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο της Ρόδου.

Δημοφιλέστερα

To Top