Ελλάδα

Ρόδος: Το Λιμενικό διέσωσε 20 μετανάστες στη θάλασσα

Κινητοποίηση στο Λιμενικό Σώμα που μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη σκάφους, ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης – Οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ δεν υπάρχουν αγνοούμενοι 

Συναγερμός σήμανε σήμερα, πρωινές ώρες, όταν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ειδοποιήθηκε από δύο πλοία για την ύπαρξη σκάφους στη θάλασσα με μετανάστες, που βρίσκονταν σε δύσκολη θέση, στη θαλάσσια περιοχή «Κολύμπια» ανατολικά της Ρόδου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το Λιμεναρχείο, πέντε μετανάστες βρίσκονταν στη θάλασσα.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Στην επιχείριση μετείχαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού καθώς και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής. Το πλοίο «Discovery» περισυνέλεξε τα πέντε άτομα που βρίσκονταν στην θάλασσα και στη συνέχεια, τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από εθελόντριες νοσηλεύτριες που βρίσκονταν επί του σκάφους.

Στη συνέχεια, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού περισυνέλεξε 15 άτομα από το σκάφος και παρέλαβε και από το «Discovery» τους υπόλοιπους πέντε αλλοδαπούς. Στο περιπολικό επιβιβάστηκαν και οι εθελόντριες νοσηλεύτριες για την παροχή των πρώτων βοηθειών, για προληπτικούς λόγους.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Ακαντιάς ν. Ρόδου, ενώ τρία άτομα διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και αποχώρησαν.

Από το περιστατικό δεν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Δημοφιλέστερα

To Top