Αθλητισμός

Roland Garros: Κυρώσεις στους αθλητές που θα μιλήσουν υπέρ του Πούτιν

Η σπουδαία τενίστρια και διεθύντρια του Roland Garros, Αμελί Μορεσμό, ξεκαθάρισε ότι οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι θα συμμετάσχουν στο Grand Slam αλλά όποιος μιλήσει υπέρ του Πούτιν θα υποστεί κυρώσεις

Σε αντίθεση με το Wimbledon οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι τενίστες θα συμμετάσχουν κανονικά στο Roland Garros που θα διεξαχθεί από τις 22/5 έως τις 5/6 στο Παρίσι.

Αυτό ξεκαθάρισε η διευθύντρια του τουρνουά Αμελί Μορεσμό η οποία όμως τόνισε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σε αθλητές που κάνουν δηλώσεις υπέρ του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Έχουμε σκεφτεί πολύ και έχουμε την πεποίθηση πως καμία απόφαση δεν θα είναι εντελώς δίκαιη. Είμαστε σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους Υπουργούς Αθλητισμού και αποφασίσαμε να μην επιτρέπουμε τη συμμετοχή ομάδων σε αθλητικές διοργανώσεις, αλλά να επιτρέπουμε τη συμμετοχή αθλητών σε ατομικά αθλήματα.

Προφανώς, αν αυτοί οι αθλητές μιλήσουν σε συνεντεύξεις τους υπέρ του Πούτιν, θα υπάρξουν κυρώσεις», ανέφερε σε ραδιοφώνιο της Γαλλίας η πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Δεν ξεκαθαρίστηκε τι κυρώσεις θα επιβληθούν αλλά ίσως οι Γάλλοι φτάσουν έως τον αποκλεισμό! 

Θυμίζουμε ότι στο Wimbledon δεν θα μπορούν να παίξουν τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Λευκορώσοι λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Δημοφιλέστερα

To Top