Διεθνή

Σόρος για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία: Μπορεί να είναι η αρχή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου

Ο πολιτισμός μας μπορεί να μην αντέξει έναν τέτοιο πόλεμο, λέει ο Τζορτζ Σόρος – Μόνη λύση να ηττηθεί αμέσως ο Πούτιν και η Ρωσία  

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ίσως είναι η αρχή του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου και ο πολιτισμός μας μπορεί να μην επιβιώσει, τόνισε ο Τζορτζ Σόρος σε ομιλία του στο πλαίσιο του Φόρουμ στο Νταβός.

Στα 91 του πλέον ο επενδυτής εκφράζει ανοιχτά τους φόβους τους για το μέλλον του κόσμου, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ως μόνη λύση που θα μπορέσει να διασφαλίσει τον πολιτισμό είναι η ήττα της Ρωσίας και του Βλαντίμιρ Πούτιν και μάλιστα το συντομότερο δυνατό.

Ο Σόρος βλέπει τον πόλεμο στην Ουκρανία σαν μέρος της ευρύτερης σύγκρτουσης αμνάμεσα στιος αποοιχτές και τις κλειστές κοινωνίες, όπως είναι η Ρωσία και η Κίνα, οι οποίες είναι σε φάση ανόδου.

Επιπλέον ο Σόρος είπε ότι πλέον ο Πούτιν βλέπει την εισβολή σαν λάθος και ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί εκεχειρία. Ωστόσο, συνεχίζει, ακόμη και η εκεχειρία είναι μη διατηρίσιμη, γιατί δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί κανένας. «Οσο πιο αδύναμος γίνεται, τόσο πιο απρόβλεπτος γίνεται».

Δημοφιλέστερα

To Top