Διεθνή

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η δημόσια εμφάνιση που προκάλεσε ενθουσιασμό

Στο Royal Windsor Horse Show απέδειξε για άλλη μια φορά τη μεγάλη της αγάπη για τα άλογα

Μετά τις φήμες που ήθελαν τη βασίλισσα Ελισάβετ να ταλαιωρείται από προβλήματα υγείας και ύστερα από τις απουσίες που έδιναν τροφή για ζωηρά σχόλια και προβληματισμούς, η μονάρχης της Βρετανίας προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού με δημόσια εμφάνισή της στο Royal Windsor Horse Show.

Απέδειξε για άλλη μια φορά τη μεγάλη της αγάπη για τα άλογα. 

Αρχικά έφτασε με το αυτοκίνητο και έμεινε σε αυτό βλέποντας την αρχική παρέλαση των αλόγων. Στην συνέχεια, και ύστερα από μια ώρα βγήκε από το αυτοκίνητο και με τη βοήθεια του μπαστουνιού της και συνοδευόμενη από τον γιό της Πρίγκιπα Έντουαρντ και κάθισε στην εξέδρα.

Όσο ήταν στο αυτοκίνητο ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετη και μιλούσε με τον κόσμο που πήγαινε να τη χαιρετήσει.

Η βασίλισσα εδώ και 79 χρόνια δεν έχει χάσει ούτε μια φορά το ιππικό αυτό γεγονός.

Κάρολος: Εκφώνησε ομιλία αντί της βασίλισσας Ελισάβετ στο Κοινοβούλιο σε μια άτυπη πρόβα διαδοχής

Ο πρίγκιπας Κάρολος της Βρετανίας παρουσίασε, πριν από λίγες ημέρες, τη νομοθετική ατζέντα της κυβέρνησης, αναφερόμενος επιγραμματικά στην επιστροφή του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στις προεκλογικές του δεσμεύσεις να αντιμετωπίσει τις περιφερειακές ανισότητες σε όλη τη Βρετανία και να μεγιστοποιήσει τις μετά το Brexit ελευθερίες.

Στην ομιλία παρουσιάστηκαν 38 νομοσχέδια, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για την αναδιάρθρωση της αγοράς ελεγκτικών υπηρεσιών, την πάταξη της παράνομης χρηματοδότησης και την προσπάθεια να γίνει πιο ελκυστικό το Σίτι του Λονδίνου σε διεθνείς επενδυτές μετά το Brexit.

«Η προτεραιότητα της κυβέρνησης της Αυτής Μεγαλειότητας είναι να αναπτυχθεί και να ενδυναμωθεί η οικονομία και να μειωθεί το κόστος διαβίωσης για τις οικογένειες», δήλωσε ο Κάρολος στο Κοινοβούλιο, διαβάζοντας την ομιλία εξ ονόματος της βασίλισσας, που δεν παρευρέθηκε στην τελετή λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με την κινητικότητά της.

«Η κυβέρνηση της Αυτής Μεγαλειότητας θα ωθήσει την οικονομική ανάπτυξη για να βελτιώσει τα επίπεδα διαβίωσης και να χρηματοδοτήσει βιώσιμες επενδύσεις στις δημόσιες υπηρεσίες. Αυτό θα υπογραμμιστεί από μια υπεύθυνη προσέγγιση στα δημόσια οικονομικά, μειώνοντας το χρέος παράλληλα με την μεταρρύθμιση και τη μείωση φόρων».

Δημοφιλέστερα

To Top