Ελλάδα

Βίαιη ληστεία ηλικιωμένης από «μαϊμού» τεχνικό της Δ.Ε.Η.

Eξιχνιάστηκε μετά από πεντέμισι μήνες από την Ασφάλεια με την ταυτοποίηση του ενός εκ των δραστών 

Η πρωτοφανούς βιαιότητας ληστεία με θύματα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων σε περιοχή της Άρτας, που είχε γίνει στις 6 Δεκεμβρίου του 2021 από δυο άνδρες, εξιχνιάστηκε μετά από πεντέμισι μήνες από την Ασφάλεια με την ταυτοποίηση του ενός εκ των δραστών που παρίσταναν τους τεχνικούς της Δ.Ε.Η..

Οι δυο κακοποιοί πρέπει να είχαν πληροφορίες ότι οι ηλικιωμένοι κρατούσαν στο σπίτι τους ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και παρουσιάστηκαν ως υπάλληλοι της Δ.Ε.Η., που δήθεν θα έκαναν έλεγχο για το ενδεχόμενο βραχυκυκλώματος. Αφού ο ένας απομάκρυνε από το σπίτι τον άνδρα με διάφορες προφάσεις, ο άλλος προσπάθησε να πείσει την σύζυγό του να βγάλει από το σπίτι τις οικονομίες της για να μην καούν σε περίπτωση που ξεσπούσε πυρκαγιά.

Η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε τις προθέσεις του και αρνήθηκε, όμως ο κακοποιός την έσυρε βίαια έξω από το σπίτι! Στη συνέχεια, έψαξε την κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού, βρήκε μετρητά ύψους 16.000 ευρώ, τα άρπαξε και έγινε… λαγός μαζί με τον συνεργό του. Τα στοιχεία του δεύτερου ταυτοποιήθηκαν μετά από πεντέμισι μήνες και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας. Η έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθεί και ο συνεργός του.

Δημοφιλέστερα

To Top